This is NTNU
NTNU er et breddeuniversitet med en teknisk-naturvitenskapelig hovedprofil og et tyngdepunkt innen profesjonsutdanning. Universitetet er lokalisert i tre byer med hovedsete i Trondheim.
På NTNU jobber 9 000 ansatte og 42 000 studenter med å skape kunnskap for en bedre verden.
Om stillingen
Vi har ledig stilling som førsteamanuensis i samfunnsfag (geografi). Samfunnsfaglige emner inngår i de femårige masterprogrammene i grunnskolelærerutdanningen, i lektorutdanningen 8-13 og i praktisk-pedagogisk utdanning.
Fagmiljøet har et aktivt og internasjonalt orientert forskningsmiljø og har flere aktuelle forskergrupper. https://www.ntnu.no/ilu/forskning
Institutt for lærerutdanning holder til ved campus Kalvskinnet i Trondheim sentrum. Fagseksjon for samfunnsfagene har et eget tilbud i bachelor i arkiv- og samlingsforvaltning, i tillegg til ansvar for undervisning i fag og fagdidaktikk i samfunnskunnskap, historie, geografi og religion.
Fagseksjonen består for tiden av 6 professorer, 14 førsteamanuenser, to førstelektorer, 11 universitetslektorer samt fem stipendiater.
Arbeidsoppgaver
- forskning og utviklingsarbeid, spesielt knyttet til geografididaktikk og utdanning for bærekraft
- undervisning, veiledning, vurderingsarbeid og utviklingsaktivitet på alle nivåer i lærerutdanningens studietilbud innen geografi og fagdidaktikk.
- ivareta og videreutvikle kontakt med praksisfeltet og praksisoppfølging av studenter.
- delta i fagmiljøets og instituttets øvrige aktiviteter.
- administrative oppgaver.
Den totale arbeidsplikt skal fordeles på feltene forskning, undervisning og administrasjon. Fordelingen innen de ulike feltene vil til enhver tid variere, men over tid beregnes tilnærmet lik tid til forskning og undervisning.
Kvalifikasjonskrav
Du må kvalifisere for stilling som førsteamanuensis innenfor fagområdet samfunnsfag i henhold til krav gjengitt i
• din doktorgrad må være innen samfunnsfag med innretning mot geografi• god muntlig og skriftlig fremstillingsevne i norsk eller et annet skandinavisk språk.
Du må dokumentere relevant grunnleggende kompetanse for undervisning og veiledning på universitet- og høgskolenivå jfr. Forskrift om ansettelse og opprykk i undervisnings- og forskerstillinger. Dersom du ikke kan dokumentere dette, pålegges du å gjennomføre et godkjent kurs i universitetspedagogikk i løpet av to år etter ansettelse. NTNU tilbyr kvalifiserende kurs.
Ønskede kvalifikasjoner
Det vil være et fortrinn med dokumentert:
- erfaring fra undervisning og veiledning innen geografi eller geografididaktikk fra grunnskole, videregående opplæring og/eller lærerutdanning
- erfaring med internasjonalt forskningssamarbeid
- relevant forsknings- og utviklingsarbeid av et visst omfang, gjerne med kombinasjon av datatyper
- kompetanse innen bruk av informasjonsteknologi i undervisningskontekster
- godkjent praktisk pedagogisk kompetanse
- god skriftlig og muntlig fremstillingsevne i engelsk
Bedømmingen skjer på bakgrunn av dokumentert kompetanse. Det vil bli lagt vekt på erfaring fra undervisning og veiledning, dokumenterte pedagogiske evner og kvalifikasjoner, og fremstillingsform i vitenskapelige arbeider.
Personlige egenskaper
- kreativitet og motivasjon
- selvstendighet og løsningsorientering
- kollegial samarbeidsvilje
- entusiasme for læring, undervisning og forskning
Ved vurdering av den best kvalifiserte, legger vi vekt på utdanning, erfaring og personlig egnethet, samt din motivasjon for stillingen.
Vi tilbyr
- spennende og utviklende oppgaver i et sterkt og internasjonalt fagmiljø
- åpent og med engasjerte kolleger
- gunstige vilkår i
Lønn og vilkår
Stillingen som førsteamanuensis (kode 1011) lønnes normalt fra brutto fra kr 523 200 - kr 723 200 pr. år avhengig av kvalifikasjoner og ansiennitet. Fra lønn trekkes lovfestet 2 % innskudd til Statens pensjonskasse.
Ansettelsen blir gjennomført etter prinsippene i statsansatteloven, og lovverk som regulerer eksport av kunnskap, teknologi og tjenester. Etter ansettelsen må du påregne at det kan skje endringer i arbeidsområdet.
Det er en forutsetning at du kan være til stede ved og tilgjengelig for institusjonen på daglig basis.
Søkeprosessen
Du finner mer informasjon om NTNU som arbeidsplass og søkeprosessen .
Om søknaden
Vi gjør oppmerksom på at søknaden kun blir vurdert ut fra informasjonen som foreligger ved søknadsfristen. Sørg derfor for at søknaden din tydelig viser hvordan dine ferdigheter og erfaringer oppfyller kriteriene som er beskrevet over.
Hvis du har hatt permisjon eller annet avbrekk i din karriere, er det viktig at dette kommer fram i søknaden din slik at rekrutteringsgruppen kan ta hensyn til dette og at mengden av forskningen din kan være redusert som et resultat.
Søknaden må inneholde:
- CV, attester og vitnemål
- pedagogisk mappe, der din utdanningsfaglige kompetanse fremstilles systematisk og samlet, jf Dokumentasjon av pedagogiske kvalifikasjoner ved søknad og ansettelse i vitenskapelig stilling
- vitenskapelige arbeider - trykte eller utrykte - som du ønsker det skal tas hensyn til ved bedømmelsen (inntil 5 arbeider)
- en beskrivelse av de vitenskapelige/kunstneriske arbeider som du anser mest betydningsfulle, og som du spesielt vil ha lagt til grunn for bedømmelsen
- en liste over dine arbeider med opplysning om hvor de er offentliggjort
- navn og adresse til tre relevante referanser
- forskningsplan
- opplysninger om prosjekter du har deltatt i.
Det vil bli tatt hensyn til fellesarbeider. Dersom det i fellesarbeid er vanskelig å identifisere innsatsen din, må du legge ved en kort redegjørelse for din medvirkning.
Ved vurdering av den best kvalifiserte legger vi vekt på personlig egnethet, din motivasjon for stillingen og dine pedagogiske evner og kvalifikasjoner. Vår vurdering vil bygge på dokumentert pedagogisk materiale, fremstillingsformer i de vitenskapelige arbeider, erfaring fra undervisning, doktorgrads- og mastergradsveiledning samt pedagogisk bakgrunn av annen art. Kvalitet og bredde vil bli vurdert.
NTNU forplikter seg til å følge evalueringskriterier for forskningskvalitet i henhold til The San Francisco Declaration on Research Assessment – DORA. Dette innebærer at vi legger spesielt vekt på kvaliteten og den faglige bredden dine vitenskapelige arbeider dokumenterer. Vi tar også hensyn til forskningsledelse og deltakelse i forskningsprosjekter. Vi legger størst vekt på dine vitenskapelige arbeider fra de siste fem år.
Søknaden din vil bli vurdert av en sakkyndig komite. Aktuelle kandidater vil bli invitert til prøveundervisning og intervju.
Generell informasjon
NTNUs personalpolitikk vektlegger likestilling og mangfold. Vi oppfordrer kvalifiserte kandidater til å søke uavhengig av kjønn, funksjonsevne eller kulturell bakgrunn. NTNU ønsker å øke kvinneandelen i sine vitenskapelige stillinger, og har en rekke virkemidler for å fremme likestilling.
Som ansatt ved NTNU må du til enhver tid rette deg etter endringer som utviklingen i faget medfører, og de organisatoriske endringer som vedtas.
I henhold til offentleglova kan navn, alder, stillingstittel og bostedskommune bli offentliggjort selv om du har bedt om ikke å bli oppført på offentlig søkerliste.
Spørsmål om stillingen kan rettes til fagseksjonsleder Gunnar Grut, telefon Logg inn for å se kontaktinformasjon eller e-post: Logg inn for å se kontaktinformasjon . Opplysninger om søknadsprosessen kan fås ved å kontakte HR- seksjonen ved Brith-Eli Åsland på epost: Logg inn for å se kontaktinformasjon .Søknaden og alle vedlegg sendes elektronisk via jobbnorge.no. Dersom du inviteres til intervju, må du ta med bekreftede kopier av attester og vitnemål. Merk søknaden din med referansenummer: SU-730.
Søknadsfrist: 27.05.2022