– En finansrådgiver er en økonomisk rådgiver som hjelper kunder med ulike aspekter av økonomien deres. Alt fra finansiering og lån, til personforsikring, skadeforsikring og sparing. Det jeg typisk kan hjelpe dem med er å få boliglån til å kjøpe sin første bolig, eller få riktige forsikringer. Hvis de for eksempel nylig har fått barn, kjøper sin første bil eller lignende, forklarer Lise Anine Løkken, som er finansrådgiver i SpareBank1 Østlandet.


Noe av det som gjør yrket givende for henne, er at hun møter mange ulike mennesker i ulike livssituasjoner og livshendelser, og får hjelpe dem med deres økonomi. Hun lager skreddersydde løsninger til kundene sine og hjelpe dem med å få behovene sine dekket.


– En god finansrådgiver er en som er god på å bygge relasjoner og bli kjent med kundene. Det er viktig å være på tilbudssiden. Det er viktig å yte god service til kundene, men samtidig er det også viktig å sette krav, slik at man faktisk får den beste løsningen.


Lise Anine forteller at arbeidsdagen er veldig fleksibel, og hun får tilpasse den litt som hun selv vil.– Man kan velge litt hvor man vil møte kundene sine og hvordan man legger opp dagen. Vi jobber hovedsakelig 08 til 16, og kundene kan nå oss på alle mulige kanaler. Vi kommuniserer på e-post, telefon og har fysiske kundemøter.


For å bli finansrådgiver bør man ha en utdanning innen økonomi. I tillegg autoriserer man seg i løpet av arbeidet, både innen kreditt, personforsikring, skadeforsikring og sparing.


– Det er gode jobbmuligheter for å bli finansrådgiver. Spesielt hvis du har litt relevant erfaring fra før ved siden av studiene, som kunderådgiver, for eksempel. Ellers er det jo alltid behovfor gode rådgivere i banken, avslutter Lise Anine Løkken, finansrådgiver i SpareBank1 Østlandet.

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger