– Rollen som forretningsrådgiver kan gjerne sammenlignes med rollen til en Key Account Manager. Det handler om å ivareta relasjonene man har til de eksisterende kundene, men det handler like mye om å finne nye kunder og hjelpe dem, forklarer Cathrine Nansen Sannes, som er forretningsrådgiver i Cloud Connection.


Hennes arbeidshverdag består av mye kundekontakt, enten ved å ringe eller å være ute i møter.


– Det handler om å være nysgjerrig på de utfordringene kundene har, og sette dette sammen i et system som hjelper dem til å nå sine mål.


– Som forretningsrådgiver kan man jobbe med SuperOffice, slik som Cathrine gjør, eller du kan jobbe med andre typer systemer, som for eksempel innenfor ERP, med blant annet Visma, eller HRM-systemer.


– Dette er en spennende jobb innen IT, men du trenger ikke å være IT-spesialist av den grunn. Men du bør gjerne ha høyere utdanning innen enten IT, økonomi eller ledelse.


Cathrine forklarer at man som forretningsrådgiver må like å jobbe med både mennesker og systemer.– Det handler også veldig mye om å gjøre det som kanskje oppleves som komplekst, til noe som er enkelt å forstå og bruke. Slik blir det lettere for dem som faktisk skal bruke dette. På den måten får de en bedre arbeidshverdag, og kan fokusere på det de er gode på.


Selv hadde hun ikke hørt om tittelen forretningsrådgiver før hun selv ble rekruttert til stillingen. Men hun innså veldig fort at dette var hennes drømmejobb.


– Muligheten til å kunne forvalte og ta vare på kunderelasjoner er noe av det beste jeg vet. Jobbmulighetene er mange, og gjerne innen større IT-virksomheter. Som forretningsrådgiver har du ansvar for å ta vare på eksisterende kunder, men også å finne nye kunder. Det har jo omtrent alle virksomheter behov for, avslutter Cathrine Nansen Sannes. 

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger