(Multiconsult):

Navn: Harald Andreas Simonsen

Stilling: Vannkraftingeniør

Arbeidsgiver: Multiconsult Oslo

 

Hva jobber du som og hvor?

Jeg jobber på Energi-avdelingen i Multiconsult i Oslo som prosjektingeniør og oppdragsleder innenfor et bredt spekter av vannkraftprosjekter. Stillingen omfatter alt fra teknisk-økonomiske optimaliseringer og analyser i forprosjekter, til utarbeidelse av anbudsdokumenter, detaljerte byggtegninger og beregninger, både i Norge og utlandet. Jeg leder Multiconsults vannkraftnettverk, en faggruppe bestående av 140 medlemmer fra Norge og England. 

PÅ JOBB I AFRIKA: Her er Harald Andreas under et
lønnsomhet- og forprosjektstudie på grensen mellom
Rwanda og Uganda.

  

Hvordan ser en typisk arbeidsdag ut for deg?

Den normale arbeidshverdagen utfolder seg på kontoret i Oslo, men stillingen medfører regelmessige befaringer og møter, samt oppfølging av anlegg. Prosjektene er primært lokalisert i den norske fjellheimen. Flere av arbeidsoppgavene, både internt og for kunder, har også sendt meg til land som Uganda, Tanzania, Liberia, Island og Sverige.

 

Hva skal til for å lykkes i din jobb?

En bør være initiativrik, ansvarsfull, positiv, lærevillig, god til å samarbeide og like utfordringer.

 

Hvordan er den typiske karriereveien videre for nyutdannede som starter som vannkraftingeniører?

Nyutdannede vil med tiden gå veien som faglige spesialister eller prosjektledere, og gjerne begge deler men med en større vekt på ett av områdene.

 

Hva er de typiske startjobbene og arbeidsoppgavene for nyutdannede som starter som vannkraftingeniører?

Startjobb i et konsulentselskap innebærer deltagelse på prosjekter innenfor alle faser, fra forprosjekter til byggeprosjekter, avhengig av hvor behovet. Arbeidsoppgavene består hovedsakelig av tegne- og beregningsarbeid.

 

Klikk her for å se alle traineeprogrammer i Norge

  

UTE PÅ OPPDRAG: Detaljprosjektering og bygge-
oppfølging på et småkraftprosjekt i Sunndalsøra.

Hva er din utdanningsbakgrunn?

Sivilingeniør fra NTNU, med fordypning innen Vassdragsteknikk. Jeg studerer dessuten samfunnsøkonomi (bachelor) ved siden av jobben for tiden.

 

Hva er dine anbefalinger eller råd til personer som vil bli vannkraftingeniører?

Ta studiet Bygg- og miljøteknikk på NTNU, og kombinere studieretningen Vassdragsteknikk med en del konstruksjon- og geologi/geoteknikk fag.

En vannkraftingeniør må som regel forholde seg til et stort mangfold av fag, noe som kan gjøre breddekompetanse vel så viktig som spisskompetanse.

 

Er det noen spesielle krav som stilles for å få jobb som vannkraftingeniør?

I det siste har det tatt seg betraktelig opp i utdanning av vannkraftingeniører noe som medfører større fokus på riktig utdanning/bakgrunn ved jobbsøking. Mange av arbeidsoppgavene innebærer teamarbeid, noe som gjør evnen til å samarbeide og bidra positivt til arbeidsmiljøet, svært viktig.

 

Hva synes du er det beste med å jobbe i ditt yrke og i din bransje?

Det beste med yrket er de varierte utfordringene og arbeidsoppgavene med alle faglige utfordringene, mulighetene og opplevelsene dette medfører.

 

Har dere noen gode frynsegoder?
Frynsegodene i Multiconsult er gode trening- og aktivitetstilbud, fem ukers ferie + jul og påske, mulighet for å bidra med bistandsarbeid gjennom Ingeniører Uten Grenser i mitt firma, samt deltagelse i faglige nettverk. Generelt er det spennende å jobbe i en bransje som er svært fremtidsrettet og i sterk vekst.

 

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger