Født og oppvokst ved skjærgården

Sørlendingen Line Marie Ekse er trainee i Agder Energi. 29-åringen har samboer, et barn, i tillegg til en hund som er høyt verdsatt i familien. Sammen bor de i Kristiansand, også kjent som «det blide Sørlandet». Landsdelen er kjent for de varme sommerdagene, bystranda, og den svale skjærgården.

Oslo, Grimstad, USA

Ekse har tatt bachelor i Markedsføringsledelse ved BI i Oslo, og master i Innovasjon og Kunnskapsutvikling ved UiA. I tillegg har hun tatt grafisk design ved The Institute of Portland i USA, hvor hun bodde i nesten to år. Ekse har et godt teorigrunnlag, og synes det er spennende å ta del i hvordan praksisen utøves.

«Under utdannelsen har jeg jo vært gjennom mye teori, så nå er det spennende å se hvordan teorien utøves i praksis. Læringskurven er bratt, og desto mer lærerik!» sier hun.

Kommunikasjon og marked i NODES

«Min første plassering er hos Agder Energi. Her jobber jeg på innovasjonsprosjektet NODES. Jeg jobber hovedsakelig med kommunikasjon og marked i prosjektet. Det beste med min nåværende plassering er at jeg blir utfordret til nye og spennende arbeidsoppgaver. I tillegg får jeg virkelig oppleve hvordan det er å jobbe i et innovasjonsprosjekt i praksis».

NODES vil tilgjengeliggjøre de fleksible ressursene som allerede eksisterer i kraftsystemet som det ikke har vært mulig å utnytte tidligere. 

Mye av arbeidet omhandler nytenking for å løse vanskelige oppgaver. Ekse har ambisjoner om å lære mye, og vil utfordres til å tenke utenfor boksen. I tillegg ønsker hun å få bruk for kunnskapen hun har tilegnet gjennom utdannelsen.

Ekse ser også verdien i samarbeid med de andre medarbeiderne.

«Det å bidra til fellesskapet og skape gode prosesser ved å jobbe på oppgaver sammen med andre mennesker, er viktig for meg. Alle ansatte besitter hver vår unike kunnskap og erfaring, og har derav mye å lære av hverandre».

Blant medarbeiderne verdsetter hun åpenhet, evnen til å dele, hjelpe og lære av hverandre, utfordre hverandre, og villighet til å lære seg ny kunnskap. De nevnte verdiene er hovedingredienser for innovasjon og organisasjonsutvikling.

Prøve og feile, vær uredd, tør å utfordre deg selv!

Perioden som trainee byr på utfordringer, problemløsing, og erfaringer. 29-åringen har lært mye gjennom perioden som trainee i Agder Energi, men ønsker å trekke frem tre spesifikke erfaringer:

«Det gjør ikke noe om man gjør en feil! Mange vil kanskje tenke at det er skrekken å gjøre en feil når man er ny trainee. Det å gjøre feil er også en måte å lære på. Man tar med seg den erfaringen man fikk ved å gjøre feilen, så gjør man det bedre neste gang, eller på en annen måte. Det er bedre å ta initiativ og å prøve seg frem, fremfor å ikke tørre»

«Det å ta/få en utfordring, trenger nødvendigvis ikke være så skummelt. Snu det heller om og tenk at det er en mulighet til å lære noe nytt og spennende»

«Man bør ikke være redd for å prøve noe nytt»

Firbeint bestevenn og taco hver fredag

Utenom arbeid liker Ekse å tilbringe fritiden med familie og venner. «Vi liker å gå turer i skog og mark eller dra på hyttetur», sier hun. Familiens hund er også en bidragsfaktor til familiens opplevelser i naturen. Ekse er veldig glad i dyr og har en ekstra omsorg for firbeinte gledesspredere.

«En av mine mange hobbyer er blant annet foto, det er gøy å ta frem kameraet i ny og ne. Ellers liker jeg å trene eller tilbringe tid med venninner», sier hun. Ekse har tradisjon for å lage taco på fredager, og har også en forkjærlighet for sjokolade.

"Hvor ser du deg selv om 10 år?"

«Jeg ønsker en fast jobb som jeg virkelig gleder meg til å gå til hver dag. Dessuten ønsker jeg å se enda mer av verden. Tidligere har jeg bodd i USA og vært til Kina, noe som ga mersmak! I tillegg har jeg løse planer om å starte min egen bedrift, med ønske om å bidra til et godt næringsliv,» sier Ekse.

Øverst på "the bucket list" står tre ting hun ønsker spesielt:

"Reise verden rundt med min lille familie"

"Dra på safari i Afrika"

"Komme på en genial idé, som jeg kan ta videre til å bli en suksess", og tilføyer;

«Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life.»

Tips til studenter - dra på utveksling!

«Dersom du får muligheten til å dra på utveksling, gjør det! Det å studere og bo i utlandet lærer man utrolig mye av og man sitter igjen med god erfaring. Dersom du i tillegg klarer å skaffe seg en deltidsjobb ved siden av studiet som er relevant for når du skal søke jobb, så er det gull!

 Jeg jobbet for eksempel på UiA Nyskaping som mentor på ulike prosjekter. Her fikk jeg bruke kunnskap fra innovasjonsstudiet mitt og det var verdifull erfaring å ta med seg videre da jeg gikk ut i arbeidslivet. I tillegg er det viktig å sette mål for å hva man ønsker å oppnå,» avslutter Ekse.