(KarriereStart.no):

– Når man lager mat må man legge hjertet sitt på tallerkenen. Det er kjærligheten til maten som gjelder, forklarer Sam Ahangari, som er kjøkkensjef på Olivia Hegdehaugsveien.

 

Hans mål er at alle kunder skal være glade og fornøyde etter et besøk på restauranten. For fornøyde kunder kommer tilbake. Da gjelder det først og fremst å ha ekte lidenskap for matlaging, i tillegg til en solid dose ståpåvilje og arbeidsmoral.

 

– Å jobbe i kjøkken som kokk krever å takle et høyt tempo. Maten skal komme ut så fort som mulig, og den skal smake fantastisk!

 

På Olivia i Hegdehaugsveien starter kokkene arbeidsdagen med å forberede maten og gjøre klar stasjonen sin. Kokkene er fordelt på tre stasjoner, som er pizza, pasta og grønnsaker. 

 

– Alle kokkene jobber sammen i team for å få ut den fantastiske maten, forklarer Sam.

 

SE OGSÅ: Hva gjør en kjøkkensjef? Yrket på to minutter

 

Den vanligste veien for å bli kokk, er å først gå to år ved Restaurant- og matfag på videregående skole. Så jobber du som lærling i to år, før du kan begynne å jobbe som kokk. Men det finnes også andre veier inn i yrket, noe Sam er et godt eksempel på.


 

– Jeg startet på bunnen, med oppvask. Siden jeg hadde et ønske om å lære, klarte jeg å gå fra oppvask til å jobbe som kokk. Neste steg er å jobbe som sous chef, og så assisterende kjøkkensjef, og til slutt kjøkkensjef. Det er en lang reise, så man må ha lidenskap for dette.

 

Han forklarer at det viktig å ha et ønske og en vilje til å lære og utvikle seg, hvis man skal bli en god kokk. Og gode kokker kan jobbe overalt og på alle mulige restauranter. Du kan i praksis jobbe over hele verden.

 

– De aller beste kokkene er velkomne til Olivia. Dere kan jobbe med oss, avslutter han med et smil.

 

Les om arbeidsgivere og jobbmuligheter innen hotell- og reiselivsbransjen