Etter å ha jobbet som kokk i ulike restauranter i 12-13 år, begynte Kim som kantinekokk i 4Service. I starten var han litt skeptisk til hvordan dette ville bli, men han erfarte fort at den nye arbeidshverdagen hadde noen klare fordeler.
– Som kokk jobbet jeg mest med nordisk og fransk mat i diverse restauranter. Det var veldig mange lange dager med 16- og 17-timers dager og lite fri. Det ble lite tid til familie og venner. Nå jobber jeg som kantinekokk på dagtid isteden, og det er egentlig helt perfekt. Man jobber med det man brenner for, og samtidig har man mye fritid, sier han.
Før besto kantinemat mye av supper og sandwicher, og det man gjerne kaller «kjedelig mat». Slik er det imidlertid ikke lenger, forklarer Kim.
– Nå er det ordentlig mat. Det er hjemmelaget, hjemmebakt og det er gode råvarer. Det er morsomt å drive med. Jeg lager menyer ukentlig. De setter jeg opp i forhold til de råvarer som er i sesong, og så gjør vi det beste vi kan ut av det. Det er alt fra andebryst til det ene og det andre. Ordentlig mat.
Inne på kantinekjøkkenet er det én som fungerer som kantineleder. I tillegg er det kokker, kantinemedarbeidere og oppvaskhjelpere.
– Vi begynner som regel omtrent halv sju, og er ferdig rundt halv tre. Da er pauser inkludert. Når vi kommer på jobb begynner vi å forberede. Vi serverer en time eller to med litt rush. Etter det er det nedvask og litt prepping til dagen etter.
I kantinene som 4Service drifter serverer de alt fra 100 til 500 gjester, avhengig av hvor stor kantinen er.
– Vi serverer gjestene våre selv. Vi får direkte tilbakemeldinger når de har spist, som er veldig koselig. Det er mye mer sosialt enn å stå på et standard kjøkken nede i en kjeller og kun se servitørene.
Hvis du ønsker å jobbe som kokk, er det egentlig ganske enkelt å komme inn, ifølge Kim. Man kan enten ta fagbrev på videregående skole, eller ta det som privatist etter å ha jobbet i fem år.
– Jobbmulighetene i kantiner. Det er mange. Det er veldig mange. Det er mangel på gode kokker. Jeg ønsker at så mange som mulig søker. Vi trenger folk, og vi trenger folk med et smil. Folk som er pålitelige og som er glad i å ha det litt gøy, rett og slett, avslutter Kim.