(KarriereStart.no):

Navn: Pie S. Haug

Stillingstittel: Recruitment & Employer Brand Manager Scandinavia

Bedrift: Sopra Steria AS

 

Kan du gi oss en kort introduksjon til virksomheten deres?

Sopra Steria er et av Norges største konsulentselskaper, med en av markedets mest omfattende tjenesteporteføljer innen digitalisering. I tillegg ble vi i 2017 kåret til Norges beste arbeidsplass! Det er på grunn av at vi har en svært god kultur for kunnskapsdeling, faglig utvikling, trivsel og fokus på individet i organisasjonen. I tillegg til at vi selvfølgelig har det veldig gøy på jobb!

 

Av tjenester tilbyr vi strategiutvikling, IT-rådgivning, infrastruktur- og systemutvikling, digitale løsninger og drift. Det gjør at vi bistår store private og offentlige organisasjoner i Skandinavia med å ta et digitalt lederskap innen sin bransje. Sopra Steria har 40 000 medarbeidere i 20 land, og 1300 medarbeidere i Skandinavia.

 

LES OGSÅ: Linn Victoria startet karrieren som trainee i Sopra Steria

 

Kan du gi oss en kort introduksjon til traineeprogrammet deres?

Vårt graduate-program er et satsningsområde for videre vekst og suksess i Sopra Steria. Det er et ni måneder langt program som vektlegger kunnskapsutvikling, ferdighetsutvikling og nettverksbygging, og alle våre graduates er fast ansatt fra dag én. For studentene blir dette en fin måte å tilegne seg tekniske kunnskaper og konsulentferdigheter. I tillegg får de et breddenettverk i sitt «graduatekull» som de vil ha nytte av videre i karrieren sin. Vi har vi har en kombinasjon av faglige og sosiale samlinger med en stor gruppe graduates, så det blir en myk overgang til arbeidslivet der du kan sparre med likesinnede hele veien. Graduatene vil føle tilhørighet som i en klasse, men også få mulighet til å utvikle seg individuelt.


 

Hvilke kvalifikasjoner ser dere etter hos aktuelle kandidater?

Da vi er et konsulentselskap som jobber bredt med digitalisering, så ser vi etter bredde i bakgrunnen til våre graduates. Felles for de alle er at de har høyere utdanning innen blant annet teknologi, økonomi og design (sivilingeniør, siviløkonom eller mastergrad), med gode resultater.


 

Av personlige egenskaper, ser vi etter de som er kjappe til å tilegne seg ny kunnskap. De må vise engasjement og ha et ønske om å boltre seg i teknologi i kombinasjon med god forretningsforståelse. Våre graduates er alle flinke til å jobbe i team og viser initiativ både på personlig og faglig nivå.

 

Klikk her for å lese Norges største traineemagasin

 

Hva kjennetegner dem som skiller seg positivt ut i intervjuprosessen?

De som skiller seg ut er de som er uredde, klarer å få frem hvem de er og hva de brenner for. Det hjelper å ha energi og god formidlingsevne. Vi kjører en kombinasjon av speedintervjuer, evnetester og case-intervjuer, og en samlet vurdering av alt dette er avgjørende for resultatet. Denne kombinasjonen gir oss mulighet til å vurdere studentene i bredden, slik at alt ikke står og faller på ett område. Noen kan være mer introverte for eksempel, og score høyere på evnetester og case enn på selve intervjuet. Vi skal ha forskjellige profiler for å få gode, dynamiske og varierte team.

 

Er det noen vanlige feil som går igjen blant kandidatene i søknadsprosessen?

Hvis det er en klassisk løp med søknad, så kan det å ha en generell søknad være negativt. Det kan også være negativt om man ikke legger ved det vi etterlyser. Vi har veldig mange søkere, og har dessverre ikke mulighet til å etterlyse manglende informasjon, og da kan dessverre en ellers god søker falle utenfor.

 

Når man kommer videre i intervjuer så er engasjement og «konsulent»-profil sterkt knyttet til formidlings- og kommunikasjonsegenskaper. Det kan være nyttig for studentene å øve litt på hvordan man skal selge seg selv og sin faglige lidenskap i en intervjusetting.

 

LES OGSÅ: Slik lykkes du i traineeprogrammet

 

Hvordan går dere frem for å profilere dere som en attraktiv arbeidsgiver overfor studentene?

Vi jobber via både digitale kanaler og fysiske møteplasser. For eksempel lar vi graduatene våre fortelle om livet i Sopra Steria gjennom Facebook-bloggen vår: Sopra Steria Scandinavian Graduate Programme. Denne bloggen gir et unikt innblikk i livet som ung i selskapet, og studentene får se hvor mye lærerikt og ikke minst gøy man får være med på i arbeidslivet. I tillegg tilbringer vi store deler av høsten på de forskjellige utdanningsinstitusjonene og deres karrieredager. Dette er en fin måte å få møtt studentene ansikt til ansikt, vi får et godt inntrykk av dem, samt deres engasjement og kommunikasjonsferdigheter i en uformell setting. Vi holder mange kurs, bedriftspresentasjoner og student-eventer på universitetene.

 

Hvordan kan et traineeprogram være positivt for den videre karrieren til traineene?

Via vårt graduate-program så får de nyutdannede kursing, sertifisering og mentoring. I tillegg får de breddekunnskap om bedriften, våre kunder og et godt nettverk. Å starte som graduate i Sopra Steria åpner dørene for en spennende karriere. Vi tilbyr videre karriereløp innen teknologisk spesialisering, prosjektledelse, business development, consulting managing og ledelse. Det er fantastisk gøy å se de nyansatte utvikle seg, ta nye roller og ansvar i bedriften etter den første graduate-tiden er over.


 

Har du noen tips til studenter som ønsker å søke seg til traineeprogrammet deres? 

Gå på karrieredager, bedriftspresentasjoner og kurs som vi holder. Bli kjent med våre ansatte, spør våre graduates, ledere og HR-representanter hvordan det er å jobbe hos oss. Når dere søker, bruk litt tid på et motivasjonsbrev/søknad, der dere får frem hvorfor akkurat du vil være en positivt bidrag inn i Sopra Steria. I tillegg, husk å legg ved all relevant informasjon vi ber om (CV og karakterer).

 

Klikk her for å se alle traineeprogrammer i Norge