(KarriereStart.no):

Gjennom mentorprogrammet i Quartz+Co får studenter tildelt en mentor som skal hjelpe dem til å ta et bedre karrierevalg og til å nå karrieremålene som den enkelte setter seg. Studentene får direkte tilgang til en erfaren konsulent som kan gi råd og veiledning basert på studentenes egne ønsker og behov.


Steinar Åril har arbeidet som konsulent i hele sitt yrkesaktive liv, og er i dag en av partnerne i Quartz+Co. Han forklarer at programmet gir studentene mulighet til å tilegne seg kunnskapen de trenger for å ta de riktige og viktige valgene.


- Meningen er at vi som mentorer skal støtte og utfordre menteene, og dette er en unik mulighet for studentene til å stille oss de vanskelige spørsmålene og få et bedre grunnlag til å ta en riktig beslutning i en viktig fase av livet, forklarer han.

Diskuterer karrierevalg og lederskap

Quartz+Co er et av Skandinavias ledende konsulentselskap innen fagområdene strategi, operasjonelle forbedringer, organisasjonsutvikling og transaksjoner. Ved kontorene i Oslo, Stockholm og København jobber mer enn 140 konsulenter og om lag 40 andre ansatte. 

ERFAREN MENTOR: Steinar Åril har lang erfaring som
mentor for studenter som ønsker hjelp med studie- og
karrierevalgene sine.

- Min erfaring er at de er læringsvillige, stiller godt forberedt til møtene og er svært engasjerte. Jeg må si at jeg er imponert over deres modenhet og evne til refleksjon. For min del har jeg gledet meg til møtene og fått mye ut av det selv i form av interessante diskusjoner om karrierevalg og lederskap, sier han.



Åril forteller at det i løpet av ett studieår gjennomføres mist fire individuelle møter mellom mentorene og menteene. I tillegg arrangeres det minst en fellessamling med middag der alle menteene og mentorene møtes. På introduksjonsmøtet får studentene mulighetene til å møte de andre menteene og mentorene som deltar i programmet. Tema for hvert enkelt møte avgjøres basert på ønskene og behovene som hver enkelt student har, og ofte handler det om spørsmål knyttet til valg av karrierevei, videre studier eller konkrete arbeidsgivere.

LES OGSÅ: Verdens 100 mest attraktive arbeidsgivere

En bratt læringskurve

En av studentene som hadde plass på årets mentorprogram var Krister Neverdal (22), som nylig fullførte 3. året på økonomi og ledelse ved Handelshøyskolen BI i Oslo. Han valgte å søke på mentorprogrammet fordi han hadde et veldig positivt inntrykk av Quartz+Co som selskap, samtidig som han så at mentorprogrammet var unikt i sitt slag.

SATSER PÅ KONSULENTYRKET: BI-studenten Krister
Neverdal (22) har et mål om å starte karrieren som
strategikonsulent. På lang sikt er målet å nå partnernivå
i et større konsulentselskap.

- Ordningen passet meg spesielt godt ettersom jeg lenge hadde snust på hvordan det ville være å jobbe som strategikonsulent. Dette, kombinert med en helt fersk stilling som leder i StudConsult, var det som skulle til for å få meg til å søke, sier han.



Lederrollen i StudentConsult innebærer at han står som øverste ansvarlige for Norges største studentkonsulentselskap bestående av 30 studenter. I fjor omsatte de for i underkant av en million kroner, og i år har de ambisjoner om å slå dette med god margin. I følge Neverdal er det å være leder i StudentConsult en krevende jobb, siden han er en relativt ung student uten all verdens erfaring. Men læringskurven er bratt, og han mener bestemt at mentorprogrammet hos Quartz+Co har bidratt til å gjøre læringskurven enda brattere.

- Jeg brukte selv mye av mentorprogrammet til å spørre mentor til råds rundt saker og ting jeg fant utfordrende i StudConsult. For det første fikk jeg fyldigere og kanskje mer oppriktige svar på spørsmål som andre konsulentselskaper gjerne ikke ønsker eller kan svare godt på. Jeg mener at jeg fikk et mer nyansert innblikk i bransjen, og hva yrket innebærer - hva man gjerne må ofre for å få de mulighetene som yrket har å by på, forklarer han.


De brukte også tid på ting som personlige utfordringer og valg av spesialisering på masterstudiene. Møtene med mentor varte som regel i to timer hver, men mentoren var i tillegg alltid tilgjengelig på telefon og mail om han hadde noen spørsmål.


- En ting jeg likte svært godt med min mentor var at han hadde fokus på at jeg selv skulle finne løsninger og svar på de spørsmålene som kom opp. Mentor hjalp meg slik å se ting på nye måter, sier Neverdal.

LES OGSÅ: Tegn på at man bør bytte jobb

Inspirerende arbeidsmiljø

Mentor Steinar Åril forteller at Quartz+Co Norge er i en fase hvor de er i ferd med å bygge noe som skal bli større, og at miljøet også preges av entreprenørskap og engasjement for det de tror på.


- Vi har et lite miljø med mye energi her i Oslo, og folk trives på kontoret. Jeg opplever selv at vi er flinke til å støtte og hjelpe hverandre, og det er enkelt å få tips og råd fra gode kollegaer.

OSLOKONTORET: Quartz+Co holder til i flotte lokaler i
Wergelandsveien i Oslo, men utsikt mot slottsparken.


Krister Neverdal var også svært fornøyd med arbeidsmiljøet hos Quartz+CO. Mens mange av de andre menteene gjerne dro ut for å spise lunsj eller middag under sine møter, foretrakk han å gjennomføre møtene på selskapets kontorer i Wergelandsveien i Oslo.


- Jeg kan ikke si annet enn at jeg opplever arbeidsmiljøet der som veldig positivt! Selv om jeg tror det er godt arbeidsmiljø hos de fleste konsulentselskaper, tror jeg likevel at Quartz+Co kanskje skiller seg ut på en positiv måte – et varmt, hyggelig og morsomt miljø. Sånn sett tror jeg på at deres kultur kan gi rom for å gjøre det lettere å la konsulentyrket bli en langsiktig karrierevei, sier han.


Åril forklarer at det ikke er noen forutsetning at studentene skal være interessert i en karriere som konsulent, selv om mange likevel er nysgjerrige på bransjen og hvordan de jobber. Han forteller at de gjør en helhetsvurdering av kandidatene når de tar inn nye menteer.



- De gode mentee-kandidatene og det vi primært ser etter, er studenter som er nysgjerrige og engasjerte. Da er utbyttet størst på begge sider. Det skader heller ikke om de gjennom sine år som studenter har klart å balansere gode akademiske resultater og et engasjement ved siden av studiene, sier Åril.


Krister Neverdal tror at dette også var tilfelle da han ble plukket ut blant søkerne.


- I mitt tilfelle tror jeg at det var engasjement ved siden av studiene. Jeg har alltid vært en aktiv student, og at jeg nå i tillegg har fått muligheten til å lede en studentbedrift med 30 ambisiøse og dyktige ansatte tror jeg kan ha vært det som gjorde at jeg fikk plassen.

Les mer om Quartz+Co og mentorprogrammet her

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger