(KarriereStart.no):

Etter flere år i samme stillingen på samme arbeidsplassen er det fort å bli komfortabel med tingenes tilstand. Det er betryggende å vite at du mestrer arbeidsoppgavene, at du vet nøyaktig hva som forventes av deg og at du kjenner alle rutinene. Derfor kan det være vanskelig å bryte opp og bytte jobb når man egentlig er klar for nye utfordringer.

 

Men det finnes noen tegn som gir deg en indikasjon på at du har vært for lenge i den sammen jobben. Business-nettsiden Forbes.com har listet opp noen av disse tegnene. Kjenner du deg igjen?

 

1. Du mangler nye utfordringer

Når du ser på hvilke arbeidsoppgaver og prosjekter som ligger foran deg de neste 12 månedene, ser du kun det samme som du har gjort en million ganger. En jobb uten nye utfordringer blir veldig fort kjedelig og lite motiverende.

 

SE VIDEO: Hvordan finne jobben som passer for deg

 

2. Du hindres fra å utvikle deg

Når du snakker med sjefen om hvor veien din går videre, blir du avfeid. Du får til svar at «Nei, du fungerer godt der du er, du gjør en veldig bra jobb». Ok, men det er ikke poenget. Du trenger å utvikle deg, og hvis ikke din nåværende leder kan hjelpe deg med dette, er det andre ledere der ute som kan nettopp det.


 

3. Du blir satt i bås

Når man har vært på én og samme arbeidsplass over lang tid, er det lett å bli satt i en bås av kollegaene sine. De tror de vet alt om deg. Hva som er dine sterke og svake sider, hvilken kompetanse du har og hva som er arbeidskapasiteten din. Men sannheten er kanskje at du sitter på et enormt uutnyttet potensiale. Om du bare fikk muligheten ville du kanskje blomstret i en ny rolle eller med andre utfordringer.

 

LES OGSÅ: Ikke gjør disse tabbene når du velger karriere

 

4. Du kjenner viksomheten altfor godt

Det er ingen deler av virksomheten som du ikke har greie på – helt ned på detaljnivå. Du kjenner alle prosedyrer, alle rutiner og funksjonen til alle avdelinger og ansatte. Du er i praksis et vandrende leksikon om alt som gjelder denne virksomheten – fra dag én og frem til i dag. Derfor kommer andre til deg og ber om råd, men likevel får du ikke innflytelse som gjenspeiler verdien din.


 

5. Du kan ikke avansere internt

Du ser ingen vei videre fra din nåværende stilling. Ingen forfremmelse eller større lønnsøkning er innen rekkevidde, fordi du har nådd taket av hva denne virksomheten kan tilby deg.

 

6. Du savner forbilder

Siden du har vært såpass lenge i samme jobb er det ingen overordnet person i virksomheten som kan mer enn deg og som sitter på kunnskap og kompetanse som du streber etter å besitte. Dermed er det heller ingen å se opp til og lære av.

 

LES OGSÅ: Trenger du ny jobb eller ny karriere?

 

7. Du har fysiske problemer

Du er mye oftere syk enn det som er vanlig, eller du føler deg helt utkjørt allerede halvveis i arbeidsuken. Det kan være et tegn på at kroppen prøver å fortelle deg noe.

 

8. Du har søndagsangst

Det er ikke uvanlig å kjenne en liten klump i magen når søndagskvelden kommer og du vet at du skal på jobb i morgen tidlig. Men for deg er denne klumpen unormalt stor og ubehagelig. Bare tanken på å dra på jobb mandag morgen er nok til at du ikke klarer å nyte resten av fridagen.

 

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger