(KarriereStart.no): 

Høy lønn er ingen garanti for jobblykke. Litt ekstra midler til reiser og eksklusive klær kan selvsagt virke fristende, men dersom den nye jobben går utover helsen og forholdet til dine nærmeste går vinninga fort opp i spinninga. 

Det amerikanske nettstedet Businessinsider.com har laget en liste med fem grunner til hvorfor du bør takke nei til jobben, selv om lønnen er fantastisk. 

 

1. Pendlingen vil ta livet av deg 

Ifølge svensk forskning kan lang pendlevei føre til en rekke bivirkninger, inkludert vond nakke, fedme, ensomhet, skilsmisse, stress og søvnproblemer. Er du typen som blir gal av å sitte fast i trafikkork morgen og kveld? Da er det nok best å bli i den jobben du allerede har. 

 

2. Du blir et offer for tidsklemma 

Jobben har en lei tendens til å komme i veien for det som betyr aller mest her i livet; familietid. Dersom den nye jobben innebærer at du ikke får tid til å pleie deg selv eller dine nærmeste, kan det være lurt å takke nei og fortsette i din dårligere betalte, men mer fleksible jobb. 

 

LES OGSÅ: Slik forhandler du om lønn under jobbintervjuet 
 

 

3. Arbeidsmiljøet er «giftig» 

Forskning viser at personer som jobber i et fiendtlig arbeidsmiljø har større sjanse for å lide en tidlig død enn personer som jobber under mer harmoniske arbeidsforhold. Fiendtlige arbeidsmiljøer er også kjent for å fremkalle smerter, stress og depresjon. Før du takker ja til en jobb med bedre lønn, bør du derfor gjøre research på hvordan det faktisk er å jobbe i bederiften. 


 

4. Du kommer ikke overens med din potensielle sjef 

Sjefens oppgave er å få de ansatte til å yte sitt beste. Når en sjef gjør alt han kan for å trykke deg ned istedenfor å bygge deg opp, blir arbeidsdagen svært utfordrende. Studier viser at det å ha et dårlig forhold til sjefen kan påvirke relasjonene i din egen familie, din fysiske helse, arbeidsmoralen, samt øke faren for hjerteinfarkt. Ingen jobb er verdt slike påkjenninger, uansett hvor høy lønn du blir tilbudt. 

 

5. Bedriften har økonomiske problemer 

Det er aldri smart å hoppe på et synkende skip. Hvis bedriften som kommer med det lukrative jobbtilbudet er i ferd med å styre mot konkurs, er det med andre ord lurt å takke nei. Da unngår du å bli arbeidsledig i nærmeste fremtid. Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger 


Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger