(KarriereStart.no):

Uansett om du skal på jobbjakt, ønsker å bli bedre i jobben du allerede har, sette nye karrieremål, eller rett og slett finne ut av hva du vil bli – så handler det om å gå i seg selv og finne ut av hva du vil og hvordan du skal komme dit. For å lykkes med et slikt strabasiøst prosjekt kan det lønne seg å lytte til de som har ordentlig peiling på dette med karriere. Og da er podcast-appen din venn.

 

Det er imidlertid nærmere 700.000 podcaster på iTunes, hvorav karriere-kategorien alene utgjør flere tusen. Da sier det seg selv at det kan være vanskelig å vite hvor man skal begynne. Derfor har vi saumfart nettet etter anbefalinger og lytterstatistikk for å gjøre valget litt enklere for deg.

 

Her er ti podcaster som vil opplyse, inspirere og motivere deg til å gi karrieren din et solid løft!

 

LES OGSÅ: 10 apper som gjør jobben din enklere

 

1. Side Hustle School

Denne podcasten påberoper seg å være et daglig program for alle som har en vanlig jobb, men som ønsker å starte et lønnsomt prosjekt på fritiden. Programmet ledes av forfatteren Chris Guillebeau, som har skrevet New York Times-bestselgeren «The $100 Startup». I hver episode intervjuer han en ny gründer som har lykkes med sitt prosjekt, for å få dem til å dele sin oppskrift for suksess. Her er det mange tips å hente – om alt fra finansiering og forretningsstrategier, til kreativitet og skaperglede.


 

2. Safe for Work

Dette er podcasten som hjelper lytterne med konkrete jobbrelaterte problemer, ikke ulikt formatet til radioprogrammet og podcasten «Lørdagsrådet», som mange nordmenn kjenner til. Vertene hjelper lytterne med alt fra store karrierevalg, til de mer trivielle problemene på kontoret og hvordan du overbeviser sjefen om at du er syk når du trenger en fridag. Hvis du har egne spørsmål eller problemer på jobben som du trenger hjelp til, kan du sende dem en mail og se om du kommer med i en av de neste episodene.


 

LES OGSÅ: 10 teknikker for å redusere stress på jobben

 

3. The Productivityist Podcast

I denne ukentlige podcasten, som er ledet av Mike Vardy, får du tips og triks for å øke produktiviteten din på jobben, sette karrieremål og generelt lykkes med alt du setter deg fore i livet. Om du er ute etter å bryte dårlige vaner, bli bedre på planlegging og tidsstyring, eller om du vil bli mer produktiv sånn generelt, er dette podcasten for deg.

 

4. The James Altucher Show

James Altucher er en tidligere hedgefond-manager som senere ble en bestselgende forfatter. Dette er en eksentrisk fyr som tenker litt annerledes enn de fleste av oss – og det skinner tydelig igjennom i både form og innhold i denne podcasten. Intervjuene hans er veldig direkte, rett frem og ærlige, med tøffe spørsmål hvor han utfordrer konvensjonell kunnskap. Intervjuobjektene er noen av samtidens mest profilerte tenkere, som Tim Ferriss, Seth Godin og Austin Kleon. Her kan du høre hvorfor han mener at business-utdanning er en ren svindel, hvorfor ideer er den mest verdifulle valutaen, og hvordan du kan bli rik ved å lage innhold på YouTube. Her får du inspirasjon og kunnskap, men også en god latter eller to.

 

LES OGSÅ: 20 inspirerende sitater om jobb, karriere og hardt arbeid

 

5. How Did You Get Into That?

Hvis du synes det er interessant å høre hvordan ulike mennesker har havnet akkurat der de er i dag, er denne podcasten midt i blinken. Verten Grant Baldwin (GrantBaldwin.com) intervjuer folk fra alle samfunnslag som har en spennende jobb. I hver episode får du høre historien til helt vanlige folk som bestemte seg for å få noe mer ut av livet og karrieren – og tok de nødvendige stegene for å komme dit de ville. Det kan dreie seg om alt fra entreprenører og næringslivsledere, til musikere og idrettsutøvere. Uansett om du er nyutdannet, planlegger et karriereskifte, har en günder i magen, eller bare trenger litt motivasjon og inspirasjon, vil du garantert få mye ut av denne podcasten.

 

6. Being Boss

Being Boss er i utgangspunktet en podcast for kreative entreprenører og frilansere, men her finnes det mange gode råd og innsiktsfulle ideer som de fleste kan dra nytte av. Mest relevant er den likevel for dem som ønsker å være sin egen sjef – både i karrieren og i livet generelt. Vertene Emily Thompson og Kathleen Shannon, som også er forfattere, går inn på temaer som tankesett, vaner og uvaner, merkevarebygging, forretningsstrategier, markedsføring, i tillegg til å intervjue en rekke spennende personer.

 

LES OGSÅ: Tipsene som effektiviserer og forbedrer jobbsøkingsprosessen

 

7. How to be Awesome at Your Job

Tittelen sier egentlig sitt. Her ligger fokuset på innhold som skal gi deg konkrete verktøy og teknikker som skal hjelpe deg til å bli bedre på jobb – på alle tenkelige måter. Verten Pete Mockaitis intervjuer personer med mange ulike karrierebakgrunner, blant annet for å hjelpe lytterne til å avansere i karrierene sine og/eller lykkes i sin nåværende jobb. Podcastens nettside byr også på praktiske oppsummeringer av hver episode, med linker til alt relevant innhold som har blitt diskutert.


 

8. Career Cloud Radio

Med over 2.500 nedlastinger daglig, er dette en av de mest populære podcastene innen kategorien jobb og karriere. Formålet er å hjelpe lytterne til å bedre jobbsøkere, med alt det innebærer. Her får du høre intervjuer med karriereveiledere, HR-eksperter, rekrutterere, arbeidsgivere og andre jobbsøkingseksperter. De gir deg sine beste tips til hele jobbsøkingsprosessen, fra CV- og søknadsskrivingen, til jobbinterjuet og jobbjakt i sosiale medier.

 

LES OGSÅ: Er du underkvalifisert for stillingen? Slik søker du

 

9. Hays Worldwide Podcast

Hvis du synes det blir for tidkrevende å høre på de lengre podcastene, men likevel ønsker karrieretips på øret, kan de 10-15 minutters episodene i Hays Worldwide Podcast være noe for deg. Hver episode tar for seg ett spesifikt tema eller ett spørsmål som ansatte og jobbsøkere vil ønske å få svar på. De fleste episodene bygges rundt intervjuer med karriere- og rekrutteringseksperter, og kan dreie seg om alt fra tips til jobbintervjuet eller hvordan du går frem for å be sjefen om lønnsforhøyelse.

 

10. Happen To Your Career

Dette er podcasten for deg som ikke trives i jobben din, eller som trenger litt veiledning for å finne ut av hva du egentlig vil jobbe med. Verten Scott Anthony Barlow er ekstremt dyktig på å veilede deg gjennom selvransakelsen og kartleggingen over hva som er dine styrker og kvaliteter, hva som inspirerer deg, hva som skal til for at du vil trives i jobben – og ikke minst; hvilke yrker som vil passe for akkurat deg.

 

(Kilder: tunein.com, siliconrepublic.com, startmeup.careers, glassdoor.com, themuse.com)

 

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger