(KarriereStart.no):

Apper som er beregnet på arbeidslivet kan hjelpe oss med alt fra produktivitet og planlegging, til samarbeid og mer effektiv kommunikasjon. Men hvis man scroller gjennom Google Play eller App Store er det nesten for mye å velge mellom. Da er det heller ikke lett å vite hvilke man bør velge.

 

Derfor har vi tatt for oss de mest populære gratisappene til bruk i jobbsammenheng, og funnet frem til hvilke som er våre desiderte favoritter.

 

Ta en titt på listen og se hvilke av dem som kan løse et problem eller effektivisere en prosess i din arbeidshverdag.


1. Todoist

Med Todoist får du gjort unna oppgaver på rekordtid takket være funksjonaliteten som skiller den fra andre planlegginsverktøy. I tillegg til den ordinære sjekklisten kan du for eksempel plotte inn tidsfrister og rangere oppgaver etter prioritet og ulike kriterier. På den måten får du raskt overblikk over hva som bør gjøres når. Den har også nyttige funksjoner for prosjektledelse, som fordeling av oppgaver til andre. Todoist integrerer også Google Calendar og Evernote, slik at du kan samarbeide med andre som ikke har denne appen uten kompabilitetsproblemer.


(Tilgjengelig for Android og iPhone)

 

LES OGSÅ: Sov deg til bedre jobbprestasjoner

 

2. Evernote

Evernote er et gratis produktivitetsverktøy som lar deg samle alle idéer, tanker og bilder ved hjelp av taleopptak, notater og bildefiler. Du kan også gjøre lydopptak av møter, intervjuer, foredrag og taler. Du kan lage all slags lister som kan suppleres med lyd, tekstnotater og bilder, og dele dem med kollegaer. Du kan også synkronisere Evernote med synkroniserings- og planleggingsappen Remember The Milk.


(Tilgjengelig for Android og iPhone)

 

3. Remember The Milk

Dette er appen som hjelper deg å holde styr på alle gjøremål og oppgaver – selv om du jobber på ulike plattformer som PC, iPhone, Mac, nettbrett, iPad og Andriod-telefon. Siden den er kompatibel med alle enhetene dine får du tilgang, påminnelser og oppdaterte filer hvor som helst, når som helst.

(Tilgjengelig for Android og iPhone)

 

LES OGSÅ: 10 teknikker for å redusere stress på jobben

 

4. Workplace

Med Workplace-appen fra Facebook blir det enklere å samarbeide med kollegaene dine. Gjennom gruppediskusjoner, persontilpasset nyhetsoppdatering og tale- og videosamtaler blir hele bedriften knyttet sammen. Du kan bytte sømløst mellom datamaskin, smarttelefon og nettbrett. Workplace er helt annonsefri, og atskilt fra din personlige Facebook-konto.

(Tilgjengelig for iPhone)

 

5. Pocket

Når du finner en artikkel eller video som du har lyst ti lå lese, men som du ikke har tid til akkurat nå, kan du bruke Pocket for å lagre det til senere. Appen synkroniserer innholdet på tvers av alle telefoner, nettbrett og PC-er, og du får tilgang selv når du er offline. Du får ubegrenset lagringskapasitet, og du kan tagge innhold for å lettere finne tilbake til det senere. Du kan også anbefale innhold til andre.

(Tilgjengelig for Android og iPhone)

 

LES OGSÅ: Denne musikken stimulerer til idémyldring og kreativitet

 

6. FreshBooks

Med FreshBooks slipper du å benke deg ned ved skrivebordet for å håndtere regnskapet. Du kan lage fakturaer, motta betaling, føre opp utgifter, loggføre arbeidstimer og lage prisoverslag som kan sendes til kunder. All dataen i appen kan automatisk lagres og synkroniseres med PC-en din eller andre enheter.


(Tilgjengelig for Android og iPhone)

 

7. Trello

Dette er en veldig populær app – og med god grunn. Trello er et produktivitetsverktøy hvor du lager kort for alle oppgaver og gjøremål som skal gjennomføres. Kortene plasseres i kategoriene «To Do», «In Progress» og «Completed», og flyttes til riktig kategori etterhvert som du jobber deg gjennom listen.

(Tilgjengelig for Android og iPhone)

 

LES OGSÅ: Hvordan står det til med arbeidsmoralen din?

 

8. Toggl Work Time Tracker

Jobber du som frilanser, konsulent eller av andre grunner trenger å holde oversikt over hvor mange timer du bruker på ulike prosjekter? Denne appen er en genial erstatning for de tradisjonelle timelistene. Og ikke minst er brukergrensesnittet så enkelt at du faktisk kommer til å bruke den. Dette er også et effektivt verktøy for å eliminere tidstyver og få oversikt over hvor mye tid man egentlig bruker på de forskjellige arbeidsoppgavene sine.

(Tilgjengelig for Android og iPhone)

 

9. 1Password

De fleste vil nok kjenne seg igjen i at passord er en kilde til mye irritasjon og unødvendig tidsbruk. Denne appen lar deg samle alle passordene du bruker på nett i én kryptert database, som er beskyttet ved hjelp av ett passord. Dette vil spare deg for mye tid, siden du aldri mer trenger å prøve deg frem med ulike passord eller trykke «Gjenopprett passord» når du skal logge inn på ulike apper og nettsider.

(Tilgjengelig for Android og iPhone)

 

10. Focus@Will

Trenger du å bli bedre på å holde fokus når du jobber? Ved å kombinere nevrovitenskap og musikk kan denne appen øke produktiviteten din med opptil 400 prosent, ifølge utviklerne. Ideelt for dem som sliter med konsentrasjonen når de leser eller når de skal utføre arbeidsoppgaver.

(Tilgjengelig for Android og iPhone)

 

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger