(KarriereStart.no):

Det kommer frem i en fersk, global arbeidsmarkedsundersøkelse gjennomført av bemanningsselskapet Randstad. Tallene viser at nordmenn har det godt på jobb: 79 prosent av norske arbeidstakere svarer at de er svært fornøyde med arbeidshverdagen sin.

 

Nordmenns trivsel har ligget på samme nivå siden tilsvarende undersøkelse ble gjennomført for nøyaktig ett år siden, og bare to prosentpoeng under resultatene i 2012.

 

I den ferske, globale undersøkelsen topper Norge dermed statistikken for Europa. Blant de 34 landene der over 25.000 arbeidstagere i privat sektor er spurt, er det bare i India og Mexico at ansatte er enda mer tilfredse enn i Norge.

 

– Det er muligens overraskende at vi fortsatt scorer så høyt, selv om det siste året har vært svært turbulent i det norske arbeidsmarkedet.

 

Men vi kan fortsatt vise til relativt lav arbeidsledighet, stor grad av jobbsikkerhet, gode lønninger og en fleksibel arbeidshverdag. Alt dette gjør Norge til et trygt og attraktivt land å jobbe i, sier Camilla Grana, daglig leder i Randstad i Norge.


 

I Europa ligger Østerrike (77 prosent), Danmark (76 prosent) og Nederland (76 prosent) nærmest Norge på rankingen. I Sverige svarer 68 prosent av de spurte at de er svært fornøyd med jobbhverdagen.

 

– Norge har i mange år scoret svært høyt og ligger helt i verdenstoppen, når vi spør om jobbtilfredshet og hvor fornøyde de ansatte er med sjefene sine. Den skandinaviske holdningen til lederskap har fokus på trivsel på arbeidsplassen.

 

Lederstilen er uformell med vekt på balanse mellom jobb og fritid for å få de ansatte til å prestere. Derfor er det ikke overraskende at våre ledere er best i klassen når det gjelder å legge til rette for at de ansatte skal trives på jobben, sier Camilla Grana.

LES OGSÅ: Seks tegn på at du kanskje bør skifte jobb

 

Lavest score i Europa har Ungarn, mens mektige, asiatiske økonomier som Kina, Hong Kong, Singapore og Japan også har de minst fornøyde arbeidstakerne i verden.


 

I den samme undersøkelsen svarer åtte prosent av norske arbeidstakere at de har skiftet arbeidsgiver de siste seks månedene, mens fem prosent oppgir at de aktivt er på jobbjakt.

 

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger