(KarriereStart.no):

Å ha en jobb som er givende og utfordrende er viktig for de fleste. Blir du sittende med det samme prosjektet over tid, eller om du har vansker med å få fylt opp arbeidsdagen med nok oppgaver, kan jobben bli både kjedelig og demotiverende. 

 

For å unngå at du mister arbeidsgnisten helt, har det amerikanske nettstedet Careerrealism.com utarbeidet noen tips til hvordan du selv kan gjøre arbeidsoppgavene dine mer spennende.

 

Ta initiativ

Hvem er det som ikke liker initiativrike mennesker? Er du lei av de samme arbeidsoppgavene, kan det lureste være å henvende deg til din nærmeste leder og rett ut fortelle vedkommende at du ønsker å jobbe mer.

 

Få en oversikt over prosjekter i bedriften og evaluér om noe kan gjøre annerledes, eller om det er behov for litt ekstra arbeidskraft. Skriv ned noen forslag til forbedringer og hvordan du kan hjelpe til. Å vise at du følger med og bryr deg om bedriftens progresjon, er noe de fleste ledere vil se på som positivt. 

 

LES OGSÅ: Tre av ti drømmer om en annen jobb

 

Vær positiv

Det er ikke uvanlig at man føler seg litt nedfor til tider, enten det gjelder jobb eller privatliv. Faren med å gå rundt med en slik holdning over tid, er at det fort kan føre til at du utvikler negative tanker om deg selv og arbeidsinnsatsen din.


 

For å snu om på situasjonen bør du sette deg ned og evaluere hvorfor akkurat du er en viktig ressurs for bedriften, og hvordan din innsats hjelper arbeidsplassen med å nå sine mål. Iblant er en liten pep talk foran speilet om morgenen det eneste som skal til for å bedre situasjonen. Du kan også skrive noen positive ord om deg selv på et papir, for å oppnå den samme effekten.

 

Evaluér egeninnsatsen

Selv om du ble ansatt som følge av kunnskapen og erfaringen du besitter, er det ikke alltid slik at du får bruk for dette i løpet av arbeidsdagen. Mange ansatte føler seg dessverre overkvalifiserte til jobben de gjør, og bedrifter mister verdifulle ansatte til andre firmaer som følge av dette.

 

Begynner jobben å bli kjedelig, bør du reevaluere kompetansen du besitter og hvordan du kan benytte deg av den, før du eventuelt begynner å se deg rundt etter en ny jobb. For alt du vet kan det hende at bedriften trenger akkurat din kompetanse, men at de ikke er klar over at den perfekte kandidaten sitter i den andre enden av kontorlokalet. Hvorfor ikke ta en prat med ledelsen og gi dem en påminner om hvilke egenskaper du har, og om de har behov for slik kompetanse til et prosjekt?


 

Jobb for deg selv

Dette betyr ikke nødvendigvis at du skal slutte i jobben eller starte en egen bedrift, men heller at du bør jobbe for din egen del, og ikke bare for at sjefen skal ha gode tall ved slutten av kvartalet.

 

Ansatte som bare er ute etter å høste ros hos ledelsen og kollegaer, vil fort kjede seg og sluntre unna arbeidsoppgavene. Jobber du for å gagne deg selv og dine verdier, i tillegg til bedriftens beste, vil det være lettere å øke egeninnsatsen og yte litt ekstra når det er behov.

 

Knytt nye bekjentskaper

Det å sitte og høre på de samme kollegaene sutre over de samme tingene hver dag, kan fort føre til at du selv får en dårlig holdning ovenfor arbeidsplassen. Begynner du å utvikle negative holdninger, er det kanskje på tide å sitte sammen med andre i lunsjpausen.

 

Allierer du deg sammen med kollegaer som virker fornøyde med jobben og seg selv, er sjansen stor for at entusiasmen deres vil smitte over på deg.

 

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger