(KarriereStart.no):

Markedsføringsekspert, entreprenør og bestselgende forfatter Grant Cardone, har gitt ti tips til nettsiden Entrepreneur.com, om hvordan man kan bygge seg opp og bli millionær før man fyller 30 år.


Lyst til å bli rik og suksessrik? Da bør du følge disse (ikke helt uoppnåelige) målene:

 

1. Følg pengene

I dagens samfunn med skiftende økonomi og finanskriser som henger over verdensøkonomien i ny og ne, er det ikke nok å spare seg til å bli millionær. Fokuser på å øke inntekten jevnlig over tid. Cardone startet med 20 000 kroner i måneden, og ni år senere lå månedsinntekten på 140 000 kroner.


- Følger du etter pengene, vil det tvinge deg til å kontrollere inntekt og å se muligheter, skriver Cardone i bloggen.

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger

 

2. Ikke vær en «show off» men møt heller opp

Ikke sløs bort inntekten på luksusprodukter som fine biler og dyre klokker, det kan du gjøre når du har sikret deg en god og stabil inntekt. Cardone kjørte selv rundt i en Toyota Camry, lenge etter at han hadde tjent sine første millioner.


Bli kjent for den gode arbeidsmoralen du har, og ikke for de dyre luksusproduktene du bruker.


 

3. Spar for å investere, ikke bare for å spare

Sett opptjente penger inn på en trygg og lukket rentekonto, hvor du ikke har mulighet til å tømme kontoen i hytt og pine. Selv ikke om du begynner å bli blakk før neste lønning.


På denne måten blir du vant til å benytte deg av deg første rådet – å øke innkomsten din av penger før du kan øke forbruket ditt.

LES OGSÅ: Dette gjør topplederne før frokost

 

4. Unngå gjeld som ikke gagner deg

Ikke skaff deg gjeld som ikke gagner deg i lengden. Rike mennesker bruker gjeld som en langsiktig investering for å ha en økonomisk avkastning på sikt. Fattige mennesker derimot, skaffer seg gjeld for å kjøpe ting som rike mennesker tjener penger på.

 

5. Behandle pengene dine som en sjalu elsker

Mange ønsker seg økonomisk frihet, men dette skjer bare hos de som prioriterer det. For å bli rik og forbli det, må du prioritere og ivareta din økonomiske frihet også.


Penger kan ifølge Cardone sammenlignes med en sjalu kjæreste;


- Ignorer det, og det vil ignorere deg. Eller verre – på sikt vil den økonomiske friheten forlate deg til fordel for en som gjør det til en prioritet, skriver han.


 

6. Penger sover ikke

Økonomi tar ikke fri selv om det er etter arbeidstid, natt eller helg. Derfor bør ikke du gjøre det heller. Cardone forteller at selv om de andre selgerne på jobben gjorde seg ferdig rundt fem, kunne han gjerne sitte igjen et par timer på overtid, hvis han visste det betydde at han ville få inn ett salg til.


- Du må ikke nødvendigvis være den smarteste eller heldigste – så lengde du prøver å overgå dem, skriver han.

Klikk her for å se alle internships i Norge

 

7. Fattigdom gir ingen mening

Etableringsfasen i livet er som regel tøff for de fleste av oss, og som ny i arbeidslivet kan man ikke forvente å ha så mye penger til å begynne med etter at alle regningene er betalt hver måned heller. Selv om det kniper økonomisk en stund, er det derimot ikke greit å bli komfortabel med tanken om at det er ok å ikke kunne være økonomisk fri, hvis du har planer om å bygge deg opp.

 

8. Få deg en mentor

De fleste av oss kommer fra vanlige middelklassefamilier, og følger gjerne tankemåten til den gruppen også. Ønsker du å bli rik derimot, bør du heller studere de rike, enn å følge de fra din egen klasse i samfunnet. Skaff deg din egen rike mentor og studer dem nøye. Kanskje er de også villige til å gi deg noen tips om lure investeringer?

 

9. La investeringene gjøre grovarbeidet

Å investere er det viktigste du kan gjøre hvis du ønsker å bli rik, og du skal gjerne tjene inn mer penger på dine investeringer enn fra arbeidet du gjør også. Har du ikke overskudd, kan du heller ikke investere.


- Det andre firmaet jeg startet krevde en investering på rundt 300 000 kroner. Det firmaet gir meg i dag tilbake investeringen min med 300 000 kroner i måneden! Skriver Cardone.


Å investere er den eneste grunnen til hvorfor du skal følge denne guiden, og du må passe på at pengene gjør jobben for deg for å nå målet.

 

10. Sikt deg inn på ti millioner, ikke én million

Ikke tenk for lite og for kortsiktig. For å nå langt, innenfor hva som helst, må du ha store ambisjoner for å få det til også.


Følger du disse stegene, er du langt på vei til å kunne nå langt. Hold deg unna enkle løsninger, vær etisk og ikke gi opp. Og sist, men ikke minst – når du har nådd målet, vær en god mentor for andre som ønsker seg det samme.