(KarriereStart.no):

Norge er landet i verden hvor fleksibilitet betyr mest for valg av karriere. Hele 47 prosent av norske arbeidstakere mener fleksibilitet er blant de tre viktigste faktorene i deres karrierevalg.

 

Det tyder på en sunn utvikling i norsk arbeidsliv, mener Maalfrid Brath, konsernsjef i ManpowerGroup.

 

– Nordmenn er opptatt av arbeidsmiljø og arbeidstid, og jeg tror mange tenker at hvis sjefen kan gi meg fleksibilitet, så jeg kan yte litt ekstra tilbake. Vi vil ha mulighet til å styre vår egen arbeidsdag, i den grad det er mulig – uten at dette betyr at vi sluntrer unna, sier Maalfrid Brath, konsernsjef i ManpowerGroup Norge.

 

Selv blant unge ansatte med høye karriereambisjoner er fleksibilitet høyt verdsatt.

 

«Fleksibilitet» er et vidt begrep, men i denne undersøkelsen innebærer det blant annet at man kan velge når man kommer og går fra jobb, får muligheten til å jobbe hjemmefra, enten på hel- eller deltid, samt muligheten til å jobbe seg opp mange fridager, som man kan ta ut i lengre friperioder.


 

– Det er et positivt signal at også de ansatte vektlegger fleksibilitet i karrierevalget. Da er det viktig å få plass til hele livet i kalenderen, ikke bare jobben, sier konsernsjef Maalfrid Brath.

 

Norge er det landet i verden hvor flest arbeidstakere sier at fleksibilitet er avgjørende for karrierevalg. Både i USA, Storbritannia og Kina er fleksibilitet i ferd med å bli en av de viktigste faktorene i karrierevalg. Det viser en ny global undersøkelse fra ManpowerGroup. 14 000 arbeidstakere i 19 land har svart på undersøkelsen.

 

Siden 2015 har andelen som setter fleksibel arbeidstid som en av de tre viktigste faktorene for karrierevalg steget fra 35 til 45 prosent i USA. Også i Kina og Storbritannia har andelen økt betraktelig. I Norge har 47 prosent av arbeidstakere fleksibilitet blant topp tre.

LES OGSÅ: Karrierebytte i voksen alder: Fra kokk til husøkonom


 

– Vi ser en global trend i retning av bedre balanse mellom jobb og fritid. De yngre generasjonene som kommer inn i arbeidslivet forventer å stå lenge i jobb, og ønsker derfor å kombinere jobb og fritid på nye måter. Samtidig gjør teknologiutviklingen det mulig for mange virksomheter å samarbeide utenfor kontorlokalene, sier Brath.

 

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger