I arbeidslivsundersøkelsen KarriereBarometeret utpekes de største og mest profilerte selskapene som de mest attraktive arbeidsgiverne blant studenter.


Nye undersøkelser viser derimot at det er 25 % mer sannsynlig at man trives med å jobbe for et lite selskap med færre enn 100 ansatte, i forhold til å jobbe for en virksomhet med 1000 eller flere ansatte.

Hittil har nesten 11 000 ansatte i mer enn 90 land deltatt i undersøkelsen som ble utviklet av konsulentfirmaet «Delivering Happiness at Work».

The Wall Street Journal skriver at undersøkelsen baseres på enkle spørsmål rundt balansen mellom jobb og fritid, utnyttelse av tid på jobben, og de samlede følelser rundt arbeidet og arbeidsplassen.

I tillegg til selskapets størrelse kom det frem andre faktorer som gjorde at ansatte trivdes på jobben:

  • De som har ansvar for andre ansatte har 27 % bedre sjanse for å være lykkelig på jobben enn dem som ikke har medarbeideransvar.
  • Arbeidsroller som involverer omsorg eller direkte service gjør folk 75 % lykkeligere enn for eksempel arbeidsroller innen salg.
  • Arbeidere med høy faglig kompetanse har en tendens til å være 50 % lykkelig på jobb enn sine ufaglærte kolleger.
  • Eldre arbeidstakere (40 år eller eldre) har en tendens til å være lykkeligere enn yngre arbeidstakere.


James Key Lim, administrerende direktør i «Delivering Happiness at Work», sier at jo lykkeligere ansatte er på jobben, jo mer produktive og kreative er de.

- Vi trenger positive tilbakemeldinger for å skape trivsel. På et forretningsmessig nivå, må du se på velvære for de ansatte - det linker direkte til kreativitet og innovasjon, sa Lim på en TED talk-konferanse i juli.


Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger