(KarriereStart.no):

– En utvikler er en person som utvikler applikasjoner, gjerne programvare eller webapplikasjoner, forteller backend-utvikleren Nourhan Ragab.


Det finnes flere typer utviklere. De deles inn i kategoriene frontend-, backend- og fullstack-utviklere.

 

– En frontend-utvikler jobber med det visuelle av en applikasjon, gjerne klientsiden. En backend-utvikler jobber med det som ikke er synlig, som gjør at alt fungerer. Det kan for eksempel være administrering av databaser og håndtering av servere. En fullstack-utvikler jobber både med det visuelle og håndtering av data i applikasjonen, forklarer hun.

 

Det beste med å være backend-utvikler er at du får være med å utvikle kjernen i applikasjonen, ifølge Nourhan. Det er nemlig der alt det viktige skjer.

 

– Du får være med på et bredt spekter av teknologi og det er stadig nye utfordringer.

 

Hun mener yrket først og fremst passer for dem som har en bakgrunn innen tekologi, og som gjerne har en genuin interesse for teknologi og IT. En god backend-utvikler må beherske et bredt spekter av rammeverk, og motiveres av å lære seg ny teknologi, forklarer Nourhan.


 

– Det som motiverer meg er å kunne løse nye, komplekse oppgaver, som ingen andre har løst, med ny teknologi som ingen andre har brukt.

 

– For å bli en utvikler bør du ha en relevant grad innenfor IT, som for eksempel en bachelorgrad innenfor datateknikk, som jeg har.

 

Behovet for backend-utviklere er stort, og jobbmulighetene er kjempegode. Du kan jobbe i alt fra privat sektor til offentlig sektor.

 

– Jeg syns du skal bli backend-utvikler, fordi det er vi som bygger løsninger for fremtiden, avslutter Nourhan.

 

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger