(KarriereStart.no):

Det finnes mange ulike typer utviklere, som jobber innen ulike felt. Det kan for eksempel være full stack-utviklere, software-utviklere eller backend-utviklere. RPA-utviklere fokuserer på å automatisere prosesser gjennom å bruke software. RPA står for Robotic Process Automation.

 

– Vi automatiserer prosesser for kunder. Det er et spennende felt, for mange bedrifter er i en digital transformasjon. RPA er et viktig verktøy for å komme videre i den reisen, sier Judith Marie Wetteland, som er RPA-utvikler i TietoEVRY.

 

Noe av det hun liker best med jobben sin, er muligheten til å kunne jobbe med kunder i mange forskjellige industrier, samt at hun få se konkrete resultater av arbeidet.

 

– Når du har automatisert en prosess, ser du et konkret bidrag og verdien det tilfører kunden. Da har du kanskje automatisert bort en arbeidsoppgave den ansatte syntes var kjedelig. Du bidrar til å frigjøre tid for kunden.

 

Hun mener en god RPA-utvikler må være løsningsorientert, ikke redd for å stille spørsmål, nysgjerrig og en god lytter. Og naturligvis interessert i ny teknologi.


 

– Yrket er i stadig utvikling, så man må følge med på nye trender og teknologier. Det er spennende, for da lærer du mye nytt hele tiden, sier Judith.

 

Hun forklarer at de jobber mye i team, så man er aldri alene om å løse et problem eller en utfordring.

 

For å bli RPA-utvikler bør man ha en bachelor- eller mastergrad innen informatikk eller IT. Hvis man ikke har det, hjelper det godt å ha solid erfaring med programmering.

 

– Jobbmulighetene er gode, for det er mange som begynner å ta i bruk RPA. Det er en relativt ny teknologi. Utviklere er et alltid behov for. Spesielt nå som det er mye digitalisering i samfunnet, avslutter Judith.

 

Les mer om arbeidsgivere og jobbmuligheter innen IT-bransjen