(KarriereStart.no):

– En softwareingeniør er en som løser problemer med kode, forklarer Torjus Haukom, som er softwareingeniør i Cisco.

 

Yrkestittelen softwareingeniør er med andre ord en relativt vidt begrep, siden det er mange som jobber med koding. Blant annet de som jobber med frontend, som er hvordan en app eller nettside ser ut. Og Backend, som er hvordan det fungerer bak sceneteppet. Det favner også de som for eksempel jobber med skytjenester eller fysiske enheter.

 

– Vi jobber fra bunn til topp med alt som er av elektronikk og internett, sier han.

 

Selv jobber han med lyd. Hans oppgave er å få videokonferanser til å høres bra ut, at alle i møtet kan høres, og at det blir behagelig å høre på.

 

– Vi utvikler produkter som hele verden kan ta i bruk – og har bruk for. Hvis jeg gjør noe bra, når det ut til veldig mange. Det motiverer meg veldig å kunne ha den type avtrykk med det jeg driver med.

 

IT-bransjen utvikler seg i en enorm hastighet, og som softwareingeniør man blir derfor aldri ferdig utlært.


 

– Det gjelder å holde seg oppdatert på nye teknologier, nye måter å gjøre ting på og nye måter å arbeide på.

 

For å bli en god softwareingeniør, mener Torjus det er viktig å være god til å jobbe selvstendig, men også ha evnen til å jobbe i team.

 

– Det er fordi mye av jobben krever dyp konsentrasjon på eget arbeid, men i store prosjekter kreves det også at ditt arbeid koordineres med mange andre, forklarer han.

 

– Jeg synes du skal bli softwareingeniør, fordi du brenner for teknologi, er interessert i kode og liker å løse problemer, avslutter Torjus.

 

Les mer om jobbmuligheter og arbeidsgivere innen IT-bransjen