(KarriereStart.no):

En sykepleier i hjemmetjenesten drar ut til brukerne og inn i hjemmet deres, og utfører tjenester der. Det kan være alt fra stell og ernæring, til hjelp med å ta på støttestrømper.

 

– Det vi ønsker å oppnå, er at de får økt livskvalitet og har den friheten som de har hatt tidligere. Det oppleves veldig godt å hjelpe dem der de er, og så kan de bli bedre i eget hjem, slik at de kanskje slipper å være på sykehjem, forklarer Madelen K. Sandberg, som er hjemmesykepleier i Lørenskog kommune.

 

En vanlig arbeidsdag for henne starter klokken 7:30. Da bruker de først en halvtime på å gå igjennom rapporter, før de drar ut til pasientene.

 

– Jeg er ute til tolv, før vi har en pause, og så drar vi ut igjen og jobber frem til tre. Da kommer kveldsvaktene. Arbeidstiden er veldig grei. Vi har todelt turnus, og vi jobber morgen og kveld, og så har vi egne nattevakter.

 

Som sykepleier er jobbmulighetene enorme. Alle norske kommuner har hjemmesykepleie, så man kan faktisk få jobb i hele landet, forklarer Stine.


 

– Man kan jobbe på sykehus, i kommunen, hvor både sykehjem og hjemmesykepleien er, man kan jobbe på kontorer om man ikke liker å jobbe på gulvet, også kan man ta enormt mange videreutdanninger.

 

Det hun liker best ved jobben sin er arbeidskollegaene og det gode arbeidsmiljøet. Men hun er også veldig glad i å bli kjent med alle menneskene som de får lov til å hjelpe.

 

– Jeg synes at du skal søke deg til hjemmetjenesten, fordi da får man mange gode kollegaer, godt arbeidsmiljø, man får reise rundt og bli kjent med veldig mange forskjellige mennesker, og gi dem økt livskvalitet, avslutter Stine.

 

Les mer om arbeidsgivere og jobbmuligheter innen helse og omsorg