(KarriereStart.no):

Mange vil nok assosiere sykepleieryrket med de tradisjonelle rollene ved sykehus og sykehjem, men det finnes en rekke spesialistsykepleiere innen
mange ulike retninger. En av disse er kosmetisk sykepleier.

 

– Forskjellen fra å jobbe på sykehus, er at vi stort sett jobber med friske pasienter, sier Lena Steen, som er kosmetisk sykepleier ved Oslo medisinske senter.

 

Hun driver blant annet med medisinsk hudpleie, kosmetiske behandlinger, laserbehandlinger og intravenøs infusjonsbehandling med vitaminer og mineraltilskudd.

 

– Vi hjelper våre pasienter med å fremheve sine beste trekk, blant annet ved kosmetiske injeksjoner. Vi kan gjøre rynkebehandlinger, rette opp i
skjevheter, og det lille ekstra, forklarer hun.

 

– I mine øyne er en god kosmetisk sykepleier en som viser omsorg for sine pasienter, har et estetisk blikk og viser forsiktighet i sitt arbeid.

 

For å bli kosmetisk sykepleier må du først ha generell studiekompetanse, for så å ta en bachelorgrad i sykepleie. Deretter kan du ta en videreutdanning innen kosmetisk sykepleie. Som ferdig utdannet kan du jobbe hos private klinikker, eller for deg selv.


 

– Det er veldig store muligheter for å få seg jobb etter endt utdanning, da det er et veldig stort marked.

 

Det som motiverer Lena, er når pasientene kommer tilbake og sier at de er fornøyde med resultatet, og at behandlingen har gjort at de føler seg vel.

 

– Jeg syns du skal bli kosmetisk sykepleier, fordi det er et spennende og variert yrke, og du kan hjelpe pasientene med å øke selvtilliten og bli den beste versjonen av seg selv, avslutter hun.

 

Klikk her for å lese mer om arbeidsgivere og jobbmuligheter innen helse og omsorg