(KarriereStart.no):

– En rørlegger er en som blant annet jobber med sanitæranlegg, varmeanlegg, kjøling og gass. Vi kan jobbe i bolig og i næring, sier rørlegger Marius Mathinius Olsen, som jobber i Vinderen Rør AS.

 

Det er arbeidsbilen som er hans kontor. Arbeidsdagen starter når han vrir om nøkkelen, og slutter når han parkerer hjemme for kvelden. Han blir sendt på oppdrag rundt omkring i hele Oslo, og har masse forskjellige jobber fra dag til dag.

 

– Det kan for eksempel være servicearbeid. Det kan være små ting som å fikse en vask, bytte en vartmvannstank, eller det kan være større ting som lekkasjesøking eller å være med på å pusse opp et helt bad.

 

Han mener en god rørlegger er en som er presis, holder avtaler, imøtekommer kundens forventninger og behov, og leverer til avtalt tid.

 

Det er flere måter å bli rørlegger på. En mulighet er å gå to år på videregående, og så videre ut i bedrift, der du jobber i to og et halvt år som lærling. En av fordelene er at du går rett i jobb fra videregående – uten studielån.


 

– Det er ikke alltid du vet hva du skal drive med når du er 15 eller 16 år. Da kan du gjøre slik som meg, og ta det som voksenlærling, forklarer han.

 

– Jeg synes du skal bli rørlegger, fordi du får løse nye oppgaver hver dag og vi får være nye steder hver dag. Det er en trygg og solid jobb, og det er et yrke som garantert ikke forsvinner med det første. Alle hus og leiligheter har rør, og disse må vedlikeholdes. Jobbmulighetene er gode, og du kan jobbe over hele landet, Du kjenner på mestring hver eneste dag, og er på nye steder nesten hver eneste dag, avslutter Marius.

 

Les mer om jobbmuligheter og arbeidsgivere innen bygg, anlegg og entreprenørbransjen