(KarriereStart.no):

– Det mest positive ved å legge rør, er at du fort ser resultatet av det du gjør. Når du drar hjem for dagen, ser du hva du har gjort, får en god mestringsfølelse og kan være fornøyd med resultatet, sier Kristian Andersen, som er rørlegger i Wislan Rør AS.

 

Han forklarer at den første arbeidsdagen som ferdig utlært rørlegger, ikke var så forskjellig fra læretiden. Det eneste var at han ikke fikk like mye oppfølging som før, og måtte jobbe mer selvstendig.

 

– Den største forskjellen var at man fikk mer ansvar. Man har mye ansvar selv, styrer dagene selv. Jeg har prosjekter med flere boliger som jeg må holde styr på.

 

SE OGSÅ: Hva gjør en rørlegger? Yrket på to minutter

 

Det viktigste han lærte i løpet av sitt første år som rørlegger, var hvor viktig det er å ha et godt samarbeid med de andre fagarbeiderne som er involvert i prosjektene.

 

– Og med godt samarbeid, blir jobbene godt utført, sier han.

 

Han forteller at han gjerne skulle visst hvor fysisk tung jobben kan være. Akkurat det skulle han gjerne ha forberedt seg bedre på før han begynte.


 

– Jeg synes du skal bli rørlegger, fordi det er et spennende og stort yrke, med store variasjoner, og flere muligheter for videreutdanning når du er ferdig utlært rørlegger, avslutter Kristian.

 

Ler mer om arbeidsgivere og jobbmuligheter innen bygg-, anleggs- og entreprenørbransjen