(KarriereStart.no):

Da Camilla Nara Thorsen begynte å tegne i Adobe Illustrator på videregående, var det en lærer som bet seg merke i talentet hennes. Hun ble oppfordret til å søke seg til Bournemouth University i England, fordi det skulle være en egnet plass for å utvikle talentet videre. «Du er flink, bare go for it», var beskjeden fra læreren.

 

Det ble et avgjørende steg på veien mot drømmejobben som animatør. Derfor kan hun i dag jobbe med det hun liker aller best.

 

– Det er en hobby, så jeg ser frem til å jobbe hele tiden. Jeg finner en slags ro i det, selv om jeg er overarbeidet og utslitt. Likevel spretter jeg opp klokken 6:00 om morgenen, fordi jeg gleder meg til det, forklarer hun.

 

LES OGSÅ: Drømmejobben – Tuva Syvertsen er musiker

 

Om Drømmejobben

I serien Drømmejobben møter vi mennesker som har valgt en yrkesvei utenom det vanlige

De fleste av oss velger trygge og forutsigbare yrker. Enkelte tar tar derimot valg som ligger godt utenfor komfortsonen til de fleste og begir seg ut på yrkesveier hvor sjansen for å lykkes til å kunne leve av yrket er lav. Kunstnere, dansere, kreatører, gründere, musikere, forfattere, fiolinbyggere - yrker som de fleste karriererådgivere er raske til å fraråde.

 

For disse, ofte kreative og skapende menneskene er yrkeskallet sterkt. Her får du møte personer som har forkastet jobbtrygghet, økonomisk trygghet og andre fordeler med A4-livet og fulgt sitt kall til å gjøre det de virkelig ønsker og er gode på. 

 

Vi får høre om deres bakgrunn, om hvordan de har taklet utfordringer underveis, erfaringer og tanker om veien videre.

 

– Jeg har gjort mitt beste

Det var imidlertid ikke full suksess fra dag én. Som nyutdannet animatør satt hun i England og søkte på alt av aktuelle jobber hjemme i Norge. Konklusjonen ble at hun måtte underprise tjenestene sine i starten, slik at hun i det minste fikk bygget opp en respektabel portefølje.

 

– Overpriser man, kan man miste kunder. Så jeg måtte bli underbetalt og bygge porteføljen. Deretter ballet det på seg, og jeg tenkte at jeg bare måtte fortsette. Siden i fjor har det doblet seg, så det har vært mye arbeid det siste året, sier Camilla.


 

Hun har også sørget for at kundene har blitt så fornøyde at de har kommet tilbake.

 

– Jeg involverer dem mest mulig, så jeg er sikker på at de får det de vil ha. Jeg føler meg trygg på å ikke miste noen, for jeg har gjort mitt beste.

 

LES OGSÅ: Drømmejobben – Mariann Hole er skuespiller

 

Planlegger å ekspandere

Det mangler heldigvis ikke på oppdrag. Det går faktisk så bra at hun nå planlegger å ansette noen til å jobbe for seg. For det å takke nei til oppdrag er ikke noe alternativ.

 

– Jeg klarer ikke å takke nei, fordi det er så gøy. Jeg ender opp med å døgne dag etter dag, og blir litt zombie.

 

Hun nemlig allerede møtt veggen én gang. Det var på grunn av et uvanlig krevende prosjekt, som gjorde at det ble litt mye.

 

– Jeg fikk et prosjekt hvor alt skulle være abstrakt. «Jeg har en sirkel, hva skal jeg gjøre med den?» Der satt jeg så lenge. Antall dager på å tenke versus produksjonen. Men det var bra å kunne være innom det. Gjør jeg det igjen, så møter jeg ikke den veggen, tror jeg.

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger