For Bjørn Atle har dyr alltid vært en stor interesse. Familien har alltid hatt hund, men de har også gitt husrom til rotter, kaniner, marsvin og fugler. Og etterhvert reptiler, fordi moren var livredd dem, noe som gjorde det litt ekstra gøy.

Det å hjelpe henne med ikke å være så redd lenger, var bare en bonus.

Nå har han drømmejobben som dyrepasser i Oslo Reptilpark.

– Hos oss er det slanger, øgler, skilpadder, aper, frosker, edderkopper, skorpioner og andre insekter. Noen dyr kommer fra andre parker eller Mattilsynet. Istedenfor at dyr som kommer inn i landet ulovlig skal bli avlivet, tar vi dem imot hvis vi har plass, forklarer han.

LES OGSÅ: Drømmejobben: Mariann Hole er skuespiller

 

SE OGSÅ: Drømmejobben – Tuva Syvertsen er musiker

 

– Reptiler spiser ikke hver dag

Det første Bjørn Atle gjør når han kommer på jobb, er å se etter avføring. Så er det å bytte vannskåler og spraye hvert terrarie. Når de åpner dørene tar han imot publikum og finner frem noen dyr de kan hilse på.

Mating av dyrene er også en populær begivenhet blant de besøkende, men det skjer ikke så ofte som man kanskje skulle tro.

 

– Reptiler spiser ikke hver dag, så de mates bare én gang i uka. De kan gjøre skade, så du må tenke deg om når du skal mate dem.

Mange har lyst til å se dyrene gjøre det samme som de har sett dem gjøre på TV, men det er ikke alltid så bra for dyrene selv.

– Det få til noe som kan fungere for både dyra og menneskene, er ikke alltid lett. Men vi har fått til noe som er mer på dyrenes side, forklarer han.

LES OGSÅ: Drømmejobben: Anneli Mjøen er yogalærer

 

Om Drømmejobben

I serien Drømmejobben møter vi mennesker som har valgt en yrkesvei utenom det vanlige

De fleste av oss velger trygge og forutsigbare yrker. Enkelte tar tar derimot valg som ligger godt utenfor komfortsonen til de fleste og begir seg ut på yrkesveier hvor sjansen for å lykkes til å kunne leve av yrket er lav. Kunstnere, dansere, kreatører, gründere, musikere, forfattere, fiolinbyggere - yrker som de fleste karriererådgivere er raske til å fraråde.

 

For disse, ofte kreative og skapende menneskene er yrkeskallet sterkt. Her får du møte personer som har forkastet jobbtrygghet, økonomisk trygghet og andre fordeler med A4-livet og fulgt sitt kall til å gjøre det de virkelig ønsker og er gode på. 

 

Vi får høre om deres bakgrunn, om hvordan de har taklet utfordringer underveis, erfaringer og tanker om veien videre.

 

SE OGSÅ: Drømmejobben – Elisabeth Ramfjord er gallerist

 

Misforståtte reptiler og mennesker

Det er reptilene som ligger tettest på hjertet til Bjørn Atle. Han synes de er veldig misforståtte. Men det gjelder ikke bare dem.

– Folk har også fordommer mot oss som driver med reptiler. Folk tror vi tar dem ut fra naturen og inn i dyreparker. De synes det er synd at de bor alene, men de er ikke sosiale dyr. Sånn er det. Noen tror du er en dårlig person, og det er ikke så lett.

Bjørn Atle synes at flere av dyrene som er ulovlige i Norge fortsatt er utrolig kule. Det å kunne jobbe så tett på dem, synes han er veldig spennende.

 

 

– Det er ikke mye vilt igjen i naturen. Det var det som var planen, å få passet på det vi har igjen, forklarer han. Drømmen fremover er å kanskje få til noe selv, men det er ikke så lett. Det hadde vært kult å jobbe med kattedyr senere. Jeg brenner for løver og tigre. Og hyener er utrolig kule. Å få til det hadde vært kult, avslutter Bjørn Atle Ludvigsen.

 

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger