(KarriereStart.no):

 

– Kroppen er levende, den er ikke rett, og den beveger seg hele tiden. Hvis jeg lager slanger og drager som skal passe en arm, så er det veldig viktig at anatomien i designet passer kroppen, forteller Kim Dahlstedt, tatovør ved Attitude Tattoo Studio i Oslo.

 

Han forteller at dette ikke alltid er like lett å få til.

 

– Det er det som er så kult, at man lærer noe nytt hele tiden!

 

LES OGSÅ: Drømmejobben – Espen Eiborg er billedkunstner

 

Har villet bli tatovør siden han var tenåring

Dahlstedt forteller at han ville bli tatovør siden han var 16 år gammel.

 

– Men da var det så mange skumle mennesker i bransjen, så jeg ventet en god del år. De var jo ikke skumle, det var bare sånn det var, sier han.

 

En vanlig dag på jobben starter for Dahlstedt med å møte kundene. De fleste kundene sender inn bilder i forkant, slik at han skal få en idé om hva slags stil de ønsker på tatoveringen.

 

Dahlstedt får mye inspirasjon fra musikk, film, tegnefilm, leker og spill, og liker å bruke sterke, klare farger i tatoveringene han lager. Når kunden kommer diskuterer de hva som skal gjøres og hvordan det skal se ut.


 

– Så er det bare å sette opp stasjonen min og begynne å tatovere. Mens vi prater prøver jeg alltid å lure inn: «Hva blir neste?» Da kommer de tilbake igjen og blir stamkunder.

 

LES OGSÅ: Drømmejobben – Nasir Sirikhan er danser

 

Vil holde på som tatovør lenge

– Å være så heldig at folk kommer til meg og sier: «Jeg liker det du lager, jeg vil ha det på kroppen resten av livet.» Det er et ganske stort høydepunkt, sier Dahlstedt.

 

Han forteller at han ønsker å jobbe som tatovør i lang tid fremover, gjerne i 10-15 år til, selv om det også er dager hvor han føler seg sliten og lei.

 

– Hvis jeg skulle gjort noe annerledes så ville jeg begynt mye før. Jeg skulle gjort det da jeg var 16 og bare gønnet på da, sier han.

Om Drømmejobben

I serien Drømmejobben møter vi mennesker som har valgt en yrkesvei utenom det vanlige

De fleste av oss velger trygge og forutsigbare yrker. Enkelte tar tar derimot valg som ligger godt utenfor komfortsonen til de fleste og begir seg ut på yrkesveier hvor sjansen for å lykkes til å kunne leve av yrket er lav. Kunstnere, dansere, kreatører, gründere, musikere, forfattere, fiolinbyggere - yrker som de fleste karriererådgivere er raske til å fraråde.

 

For disse, ofte kreative og skapende menneskene er yrkeskallet sterkt. Her får du møte personer som har forkastet jobbtrygghet, økonomisk trygghet og andre fordeler med A4-livet og fulgt sitt kall til å gjøre det de virkelig ønsker og er gode på. 

 

Vi får høre om deres bakgrunn, om hvordan de har taklet utfordringer underveis, erfaringer og tanker om veien videre.

 

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger