(KarriereStart.no):

Navn: Jonas Philipe Svendsen

Alder: 21 år

Utdanningsbakgrunn: Selvlært, Oppegård Avis

Yrke: Frilanser innenfor media (skuespiller, statist, fotograf)

 

Fortell litt om deg selv og din bakgrunn?

Er en gutt på 21 år, med sans for mediefag. Har asbergers og må legge til at jeg ikke var så flink på skolen, men lærte meg å bygge kontakter innen de feltene jeg ønsket å jobbe for, før jeg sluttet tidlig på VGS. Begynte etter hvert å jobbe som Web-TV reporter i Killerbunny TV. Litt senere kom jeg i dialog med Oppegård Avis, som drives lokalt på Sofiemyr ved Kolbotn og like ved der jeg har adresse. Jobbet for de en stund som redaksjonsassistent, som innebar fotografi, men også noe skriving. Har i tillegg jobbet en del som statist / skuespiller og er til daglig blogger. 

SKUESPILLEROPPDRAG: Fra musikkvideoen "Tiden
er din" -  Kaveh. (Foto: Privat)

 

Hvor lenge har du jobbet som frilanser og hvorfor ble du frilanser?

Enkeltmannsforetaket mitt ble stiftet i 2011 grunnet bloggen min. Først var det bare for å tjene noen slanter på bloggingen, men etter hvert ble det mer utvidet jobbing innen felt som blant annet film, TV og fotografi. Liker å multitaske og det at ingen dag er lik. Grunnen til at jeg ble frilanser var fordi jeg trengte en liten bi-inntekt og fordi jeg fikk forespørsler fra forskjellig firmaer gjennom bloggen når den var som mest aktiv. 


 

Hvilke type prosjekter tar du på deg?

Egentlig det meste for å spe på inntekten min, men for tiden blir det mest frilansjobbing som fotograf, skuespiller, statist.  Har planer om å satse på som DJ også, men det ligger litt lengre frem i tid. 

 

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger

 

Hvordan ser en vanlig arbeidsdag ut for deg?

Veldig variert faktisk, men står alltid opp mye før det jeg egentlig trenger for å få god tid til å slappe av frem til oppdragene tikker inn på innboksen. Dagen kan være alt fra vanlig arbeidstid, til sent ut på kvelden, ettersom hva folk ønsker og har behov for. 

(Foto: Privat)

 

Hva er de største fordelene ved å være frilanser?


For min del, det å få litt ekstra inntekt i hverdagen og litt mer økonomisk frihet til å unne meg litt ekstra, ettersom inntekten fra min vanlige jobb ikke er så stor.

LES OGSÅ: Frilans komponist Richard Havstein Melkersen

 

Hva er de største utfordringene og ulempene ved å jobbe frilans? 

Egentlig ser jeg ingen ulemper. Etter hvert så håper jeg å kunne leve av å være frilanser innen media. Men selvfølgelig så byr det på litt utfordringer i forhold til å kombinere det med vanlig jobb, men det går akkurat.

 

Hva er ditt drømmeprosjekt eller din drømmekunde?

Å jobbe som reporter innen riksdekkende TV eller radio. Ellers, utenom frilans, må det være å bli fast ansatt som programleder. 

 

Har du noen gode tips til andre som ønsker å jobbe som frilanser?

Jeg ville startet med å skaffe meg en som ordner det økonomiske, dersom du er en kløne på det området som jeg er. Det blir fort mye å holde på styr på, utenom den kreative delen som er arbeidet. Da er det digg å slippe å tenke på det med økonomien, men fokusere på det du kan i stedet.

LES OGSÅ: Tips for frilansere: Roy Halvor Frimanslund om sine erfaringer

 

Klikk her for å se alle traineeprogrammer i Norge