(KarriereStart.no):

I år er det hele 10 prosent færre utlyste sommerjobber sammenlignet med fjoråret. Siden antallet søkere er omtrent det samme som i fjor, fører det til hard konkurranse om årets sommerjobber.


– Dette kan tyde på noe høyere konkurranse om jobbene nå. Jeg tror imidlertid vi fanger opp tendenser, men ikke hele bildet, ettersom vi i stor grad videreformidler utlysninger innen reiseliv, renhold og helse- og omsorgsbransjen, sier Johannes Sørbø, seniorrådgiver i Nav, til Aftenposten.


Han legger også til at mange sommerjobber aldri blir lyst ut. Det er nemlig mange som skaffer seg sommerjobber via familie og venner, eller ved å selv ta kontakt med arbeidsgiverne.


Manpower-direktør Sølvi Spilde Monsen forteller at det i år er rift om alle typer sommerjobber, fra butikkjobber til renhold, budjobber og lettere kontorarbeid.


Eksempelvis var det en liten lekebutikk i Oslo som fikk rundt 330 søknader på en utlyst sommerjobb. En is-bod i Oslo fikk nærmere 500 søknader, mens rundt 600 søkte sommerjobb som servitør under VM-arrangementene på Kontraskjæret i Oslo. Fornøyelsesparken Tusenfryd har i år 300 sommerjobber, og forventer å få inn rundt 4.000 søknader.


Ungdomsrådgiver Kent Rune Pedersen i LO hevder at mange bransjer som er attraktive blant unge, utlyser stadig færre sommerjobber.


– Den klassiske sommerjobben er på vei ut i bransjer som for eksempel restaurant og handel, som er veldig attraktive for unge. Mange bedrifter svarer at de ikke har sommervikarer, men de har unge som jobber deltid. Det er blitt vanligere å bruke deltidsvikarer gjennom året i full tid på sommeren. Derfor annonserer de ikke i like stor grad spesifikt etter sommerhjelp, sier Pedersen til Aftenposten.

 

LES OGSÅ: Dette bør stå i arbeidskontrakten for sommerjobben

 

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger