(KarriereStart.no):

Navn: Ingrid Selmer Tarøy
Alder: 26 år
Utdanning: Master i Informatikk ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU)
Stilling: Collaboration Analyst i Avanade 


Fortell litt om hva du jobber med i Avanade?

I Avanade tilhører jeg Collaboration-avdelingen og jobber som SharePoint konsulent. Jeg jobber med å gjøre det lettere for bedrifter å samhandle og dele informasjon internt i bedriften. 


Hvorfor søkte du om internship hos Avanade?

Jeg har en venn som hadde vært intern i Avanade året før meg. Han fortalte meg om Avanade og var veldig fornøyd med opplegget. Han la litt ut om hva de hadde gjort, om prosjektet han hadde jobbet med, at de hadde hatt kontakt med en ekte kunde og at det skjedde mye sosialt. Han anbefalte Avanade og jeg syntes det hørtes veldig interessant ut og leverte inn søknaden.


Klikk her for å se alle internships i Norge 


Så du på Avanade som en potensiell arbeidsgiver da du søkte om internship?

Jeg var egentlig litt usikker på hva jeg ville drive med etter studiene. Jeg var ganske åpen for det meste. Det var mange bedrifter å velge mellom og ganske mye likt, så jeg valgte Avanade mest på grunn av anbefalinger. 


Det er litt lettere å vite hva du vil når du har vært en del av et internship program. Da får du vite mer om den aktuelle bedriften og du lærer litt om deg selv og hva du liker og ikke liker. 

 

Hvilket utbytte har du hatt av tiden som intern hos Avanade?

I løpet av internship programmet lærte jeg mer om hva man faktisk gjør på jobb, hvordan en arbeidshverdag er og om det å samarbeide med en ekte kunde. Det syntes jeg var litt vanskelig å forstå før jeg begynte. I slutten av internshipet presenterte vi også det vi hadde gjort for kunden. Det var veldig interessant å ta del i den prosessen. I tillegg blir du kjent med folk i bedriften, ikke bare summer interns, men andre ansatte også. 

Det aller beste utbyttet av internshipet var jo at jeg fikk tilbud om fast jobb etterpå. Da kjenner man folk og vet mye om bedriften, og da blir det fristende å si ja, i alle fall hvis man trives slik jeg gjorde.

LES OGSÅ: Tone har sommerjobb hos DNV GL: – Du kan mer enn du tror


 

Var det mindre skummelt å gå ut i arbeidslivet når du visste hva du gikk til?

Det føltes mye tryggere. Ikke bare på grunn av at jeg kjente de jeg skulle jobbe med, men også fordi de visste hvem jeg var og hva jeg kunne. Jeg visste at jeg hadde et potensial som de var på jakt etter. 

 

Har du noen tips til andre studener om hvordan man kan gjøre et godt inntrykk hos arbeidsgiver under internshipet?

Det gjelder å være engasjert og vise at du er interessert i å lære nye ting. Samarbeid med de andre og være en glad person som det er ålreit å være sammen med. Vis også at du er interessert i bedriften. 

 

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger