(KarriereStart.no):

Navn: Nora Line
Alder: 23
Fra: Sandnes
Studerer: Indøk

 

Hvorfor valgte du å søke sommerjobb hos Siemens?

Jeg studerer data og synes det er spennende med digitalisering og teknologi. Siemens er et innovativt selskap som ligger langt fremme når det gjelder dette. Derfor tenkte jeg at en sommer her ville være spennende!

 

Kan du fortelle litt om hva du jobber med nå?

I sommer er jeg på et prosjekt som omhandler miljøvennlig transport langs norskekysten. Vi bruker mye tid på datainnsamling og kartlegging av data for å estimere verdien av fremtidige transportløsninger.

 

Hvordan ser en typisk arbeidsdag ut?

Vi starter hver dag med morgenmøte med vår mentor, der vi får sjanse til spørre om ting vi lurer på og planlegge dagen. Vi jobber både individuelt og sammen som team. Siemens arrangerer ofte «Speakers corner» der en ansatt i Siemens holder en kort presentasjon om hva han/hun jobber med. Det er fint å få et innblikk i hvordan det er å jobbe i de ulike avdelingene. Når det er ekstra fint vær står ispause på agendaen.

 

Lyst på jobb i Siemens? Les mer om arbeidsgiver og jobbmuligheter her

 

Hva liker du ved jobben din?

Vi jobber med et prosjekt som Siemens skal bruke selv, så arbeidet vi gjør har en reell verdi for selskapet. Det er gøy å kunne bidra til å skape noe nyttig som faktisk vil bli brukt.


 

Hvilket utbytte har du hatt av sommerjobben så langt?

Jeg har lært mer om alt Siemens driver med og hvordan ingeniører jobber. I tillegg har vi besøkt bedrifter som Siemens leverer løsninger til. Det er kult å se hvordan teknologien fungerer i det virkelige liv.

 

Hvor går veien videre etter endt sommerjobb?

Først skal jeg fullføre de to siste årene i Trondheim før jeg starter jobblivet. Muligens i en teknologibedrift.

 

Les også: Slik gjør du et godt førsteinntrykk i ny sommerjobb

 

Har du noen tips til andre som vurderer å søke på en sommerjobb?

Det tar mye tid å skrive en god søknad, og mange frister kan utløpe tidligere enn man tror. Det kan derfor være lurt å starte i god tid med å få oversikt over ulike stillinger og starte søknadsprosessen tidlig.