(KarriereStart.no):

Navn: Marthine Fredrikke Spinnangr

Stilling: Sales and Marketing Manager

Bedrift: Capus

 

Hvilke kvalifikasjoner ser dere etter under kandidatscreening?

- Det kommer an på stillingen og hva arbeidsplassen ønsker fra en potensielt nyansatt. Under screeningen ser vi etter hvor godt du matcher profilen med vekt på profesjonalitet, refleksjon og dybde. Du må være reflektert rundt dine egne erfaringer samtidig som du har arbeidsgiver i tankene.

 

Hvordan anses nettprofiler av typen LinkedIn og Facebook når det rekrutteres?

- I dagens arbeidsmarked kan du nesten forvente at arbeidsgiver sjekker Facebook og andre sosiale medier. Vi gjør alltid en bakgrunnssjekk på den aktuelle kandidaten før et tilbud blir gitt av kunden. Et tips kan være å unngå bilder og utsagn som senere kan skape problemer for deg i en jobbsituasjon. Men ingen kandidater velges bort på bakgrunn av hva vi finner på nettet alene, det blir alltid gjort en helhetsvurdering.

 

- På LinkedIn kan det være lurt å ha en oversiktlig og utfyllende profil. Bruk nøkkelord som er relevante i forhold til din erfaring. Dette gir oss mulighet til å kunne tilby deg drømmejobben uten at du trenger skrive en eneste søknad. Vi finner deg!Veier karakterer og resultater oppnådd på skolebenken tungt?

- I rekrutteringsprosessen vil vi bruke karakterene dine til å få et bilde av din innsats og evne til å lære. Vi ønsker å bli kjent med deg, og din kunnskap bak fagene. Gode karakterer underbygger et godt refleksjonsnivå, og en evne til å tilegne seg kunnskap. I hvor stor grad karakterer vektlegges stiller seg ofte på lag med hvilken bransje stillingen tilhører. Derimot er lærevilje og evnen til å lære alltid en prioritet, i alle jobbsituasjoner.
 

Hva skal til for å bli innkalt til intervju?

- Du må først og fremst treffe på kvalifikasjonene stillingen utlyser. Deretter må du sende en reflektert søknad som viser hvem du er og hvordan du kan bidra til selskapet hvis du ansettes. Motivasjon er et nøkkelord. Du må klare å se behovet til selskapet du ønsker å jobbe for. En ryddig CV og søknad uten skrivefeil er viktig! Har du det vi ser etter innkaller vi deg til et intervju.


 

Hvordan skiller man seg positivt ut i en intervjuprosess?

- For å skille deg ut må du være aktiv under intervjuet. Sitt gjerne på kanten av stolen og still flere spørsmål. Reflekter og forbered gode svar på hvorfor du egner deg best til stillingen. I forhold til svarene er det viktig å vise selvtillit i egen kunnskap. 


- Førsteinntrykket er også viktig. Sørg for å kle deg presentabelt, hold øyekontakt og gi et fast håndtrykk. Et godt smil er heller aldri feil.

 

LES OGSÅ: Jobbintervjuets viktigste spørsmål

 

Hva ser dere etter ved siden av de faglige kvalifikasjonene?

- Vi ser på dine personlige egenskaper, og om du har riktig profil til stillingen. Du må vise at du vil trives i jobben og er sulten på ansettelsen! Fortell oss gjerne om dine fritidsinteresser så vi vet litt om hvem du er også utenfor arbeidsplassen. 


Hva er de vanligste feilene man gjør som jobbsøker?

- Å ikke lese seg opp på selskapet før man møter opp på intervju. Jobbsøkeren blir gjerne overrasket over spørsmålene som blir stilt, og kommer derfor heller ikke med reflekterte svar. Det å ikke ha noen spørsmål under intervjuet kan få negativt utslag i evalueringen. Vær på, og ha som sagt spørsmålene klar på forhånd.

 

Hva kan studenter gjøre under studietiden for å gjøre seg mer kvalifiserte og attraktive som jobbsøkerkandidater?

- Relevant arbeidserfaring i forhold til studiene er gull verdt. Du kan dra på dine erfaringer, og vise at du har noe innsikt i arbeidslivet du nå skal inn i. Å være aktiv i engasjement som viser at du tar ansvar og initiativ er også bra. Det kan være med på å skille deg ut fra mengden.

 

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger