(KarriereStart.no): 

Navn: Kristine Berg            
Stilling: Rekrutteringskonsulent
Bedrift: Orkla

Hvilke type kvalifikasjoner ser dere etter når dere behandler søknader? Hva skal til for å bli innkalt til intervju?

Vi er på jakt etter kandidater som kombinerer gode analytiske evner med gode sosiale evner. Vi leter etter kandidater som er dyktige og som ønsker personlig videreutvikling. De skal være tålmodige, men samtidig opptatt av tempo og handlekraft. Vi vet at de fleste nyutdannede ikke har mye arbeidserfaring, så her er det viktig at aktuelle kandidater kan vise til en god kombinasjon av akademiske resultater og engasjement utover studiene.

Veier karakterer og resultater oppnådd på skolebenken tungt? Og i så fall, er det noen fag som veier tyngre enn andre?

Karakterer er et viktig element når man søker jobb og det er i stor grad det som gjør at man skiller seg ut som søker. Når det er sagt, er det vel så viktig at man kan vise til andre ting utover studiene. Det at man har engasjert seg i ulike studentorganisasjoner, har frivillige verv og lignende, veier også tungt. Når det gjelder fagkombinasjon så er dette i mindre grad avgjørende når man søker jobb. Når man har en mastergrad er man rustet med enkelte evner som vi mener teller mer enn selve fagkombinasjonen. 

Ledende i Norden og Baltikum: Orkla er den ledende
leverandøren av merkevarer og konseptløsninger til
dagligvarehandel og storhusholdning i Norden og
Baltikum. 


LES OGSÅ: Innsidetips fra rekrutteringsansvarlig i Quartz+Co

Hva gjør dere for å profilere dere som en attraktiv arbeidsgiver ovenfor studenter og nyutdannede? 


Vi er veldig opptatt av å profilere oss på en slik måte at studentene raskt får et inntrykk og innblikk i den aktuelle stillingen vi utlyser. Det er viktig for oss å følge med i den digitale utviklingen og derav er dette et stort satsingsområde for oss fremover.

Hvem skiller seg positivt ut i en intervjuprosess? Hva ser dere etter ved siden av de faglige kvalifikasjonene?

I intervjusammenheng er det veldig viktig at man får vist en positiv side av seg selv. Kandidater som er imøtekommende, positive og interesserte veier tungt i intervjusammenheng. Alle som intervjuer vet at de fleste kandidater er nervøse i forkant av et intervju og det er vår jobb at den enkelte kandidat føler seg komfortabel og får vist hvem de er. Videre er det viktig at kandidater husker på at vi er på samme lag; det er i begge parters interesse at intervjuet går bra. 


Hva er de vanligste feilene man gjør som jobbsøker?


En typisk ”feil” vi ser mange gjør er at de ikke skriver et søknadsbrev rettet mot den aktuelle stillingen, og at søknadsbrevet er standardisert. Det er viktig at man dobbeltsjekker at søknadsbrevet er strukturert og uten skrivefeil. Dette gjelder også CV. For oss som leser mange CV-er og søknadsbrev er det veldig viktig at vi raskt klarer å trekke ut riktig informasjon om søkeren og raskt danne oss et bilde av søkeren. Dette gjør vi når søknaden er oversiktelig og sammenfattet. 

Om Orkla 

- Orkla er en ledende leverandør av merkevarer og konseptløsninger til dagligvarehandel og storhusholdning i Norden og Baltikum. Konsernet har også virksomhet innenfor aluminium, vannkraft og eiendom. 

- Orkla hadde per 31. desember 2013 cirka 17.000 ansatte. 

- Konsernet hadde i 2013 en omsetning på 33 milliarder kroner. 


Les mer om karrieremuligheter hos Orkla her


Klikk her for å se alle traineeprogrammer i Norge


Hva kan studenter gjøre under studietiden for å gjøre seg mer kvalifiserte og attraktive som jobbsøkerkandidater for dere?

Det er veldig viktig at man gjør noe ved siden at studiene, som å delta i studentorganisasjoner, ta ulike verv på skolen, jobbe som frivillig eller annet. Dette viser at man er engasjert, har pågangsmot og klarer å takle flere baller i luften samtidig. Men pass på at det ikke går utover karakterene underveis. 

Hva er dine beste tips til unge som ønsker å starte karrieren hos dere eller i deres bransje?

Legg ned et godt stykke arbeid underveis i studiene og la det skinne gjennom i søknaden at du ønsker å jobbe i vår bransje. Kom forberedt til intervju, ikke nødvendigvis med å pugge tall, verdier og visjon – men snarere at du leser deg litt opp på bransjen og danner deg et inntrykk av hvordan den er skrudd sammen.
 

Dersom man ønsker å jobbe innen deres bransje, hvorfor bør man satse på å få jobb hos nettopp dere?

Orkla er et stort og variert konsern med hele verdikjeden in-house. Det åpner opp for uante utviklings – og karrieremuligheter. Vi er et solid kompetansehus hvor du får lære – og bli inspirert. 

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger