(KarriereStart.no):

Når folk flest vurderer å bytte jobb, er den første tanken som regel å se seg om etter en ny arbeidsplass og arbeidsgiver. Men hvis du jobber for en middels eller stor bedrift som stadig rekrutterer nye ansatte, kan det hende at du har best odds der du er i dag.

 

Det er flere ting som kan være årsaken til at du ønsker å bytte jobb. Dersom det dreier seg om misnøye med arbeidsoppgaver, kolleger eller nærmeste leder, kan slike ting være langt bedre i andre deler av organisasjonen.

 

På det amerikanske karrierenettstedet Careerealism.com har de publisert en åtte-trinns guide til hvordan du går frem for å søke deg til en ny stilling internt:

 

LES OGSÅ: Slik gjør du jobben din mer spennende

 

1. Begynn å stille spørsmål

Finn ut hvilke andre avdelinger eller team som finnes i bedriften, finn ut hva de gjør og hvem de sentrale personene er.

 

2. Hold et øye med interne stillingsutlysninger

Sjekk ut hvilke jobbmuligheter som finnes og få innsikt i hva slags kompetansekrav de har for de ulike stillingene.

 

3. Utvid det interne nettverket ditt

Nå er det på tide å bryte ut av komfortsonen og ta deg tid til å få kontakt med folk som jobber på andre avdelinger.


 

4. Bli bevisst på egne interesser og verdier

Sørg for at ditt neste karrieresteg er i tråd med hvem du er og de langsiktige målene du har for karrieren din.

 

SE VIDEO: Slik håndterer du konflikter med sjefen

 

5. Fokuser på prestasjoner

Hvis arbeidsinnsatsen din har vær noe mangelfull i det siste, må du begynne å gjøre en skikkelig innsats. Hvis du skal få mulighet et annet sted på arbeidsplassen, bør du ha et rykte som sier at du er en dyktig og lojal ansatt.

 

6. Oppgrader CV-en din

Legg til arbeidsoppgaver og prestasjoner du har å vise til fra sist du søkte jobb, og få frem hvordan du har utviklet deg og tilegnet deg ny, verdifull kompetanse.

 

7. Forbered argumenter

Du må være i stand til å kommunisere tydelig hvorfor du ønsker å bytte jobb, og hvordan dette vil gagne både deg og selskapet.

 

8. Lag en læringsplan

Se etter eventuelle interne kurs eller opplæringstilbud i bedriften som relaterer seg til den nye jobben du har lyst på. Hvis du virkelig vil vise at du er motivert for nye oppgaver, kan du vurdere å bruke av din egen tid på et privat kveldskurs eller en deltidsutdanning som gir deg kompetansen du eventuelt mangler. Det vil uansett være en fordel om du velger å søke internt eller eksternt.

 

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger