(KarriereStart.no):

Det store flertallet av oss vil oppleve å få avslag på jobbsøknader en rekke ganger. Blir du avvist igjen og igjen, gjelder det å innse at det ikke er noe galt med søknaden du skriver – trolig ligger mangelen et annet sted, som i erfaring og nettverk.

 

Men fortvil ikke over avslagene som måtte komme. For ifølge ekspertene som Forbes.com har snakket finnes det alltid en vei inn i arbeidsmarkedet for deg som ønsker å nå dine mål.

Ikke søk på jobben med det samme

En viktig del av jobbjakten handler om å scrolle seg gjennom hundrevis av utlyste stillinger på nett. Når du først finner stillingen som passer kriteriene dine, kommer også jobbsøkermotivasjonen krypende. Det viser seg imidlertid at det siste du bør tenke på idet du finner drømmestillingen, er å skrive en treffende jobbsøknad, ifølge Forbes.com

 

I stedet bør du først granske arbeidsplassen grundig. Ikke nøy deg med å vite hvordan arbeidsplassen fungerer, finn kontakter som faktisk jobber på huset. Fortell din nyetablerte innsidekontakt at du er imponert over arbeidsplassen og interessert i deres virksomhet. For all del ikke nevn at du tar kontakt på bakgrunn av den utlyste stillingen. Målet er å få innsidekontakten til å fortelle deg om den. Spør så etter hvem som er rekrutteringsansvarlig, og fortell den ansvarlige om innsidekontakten som har satt deg i kontakt med dem. Dette høyner sjansene dine betraktelig for at søknaden din blir gjenkjent i ettertid.


Vær arbeidsplassens største fan

Har arbeidsplassen en Facebookside, eller andre offentlige nettprofiler, bør du like disse for å vise at du aktivt følger oppdateringene deres. Det høres kanskje litt spesielt ut, men om søknaden din havner i hendene på rekrutteringsansvarlig, kan du føle deg rimelig sikker på at vedkommende vil se på nettprofilene dine.

 

Ikke forvent noe fra andre, vis heller hva du kan gjøre for dem

All oppmerksomheten rundt det å ha et stort profesjonelt nettverk kan virke skremmende. Spesielt for dem av oss som for første gang trer inn i arbeidslivet etter fullført høyere utdanning. Hemmeligheten bak å lykkes i nettverksbygging er i grunn enkel, skriver Forbes.com. Det gjelder å ikke forvente noe fra kontaktene du knytter, men heller formidle hvordan du kan komme til å bli en verdifull kontakt for dem. Finn nøkkelpersonene med store nedslagsfelt i sine bransjer. Kvalitet foran kvantitet.


 

 LES OGSÅ: Er jeg kvalifisert nok til å søke på denne jobben?

 

Legg drømmejobben på vent

Får du stadig avslag på søknader, betyr det som regel at du ikke innfrir kravene til den utlyste stillingen. Konkurransen om kremjobbene er stor, og tross relevant utdanning kan det være så enkelt som at du mangler erfaring. Dette er ikke en oppfordring til å legge listen lavere, men til å jobbe målrettet mot et langsiktig mål. Søk derfor på jobber som ligger litt på siden av det du egentlig ønsker. Eksempelvis kan du søke på en lite relevant stilling innenfor en høyst relevant bedrift – skaff de riktige kontaktene og jobb deg oppover.

 

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stilliger