(KarriereStart.no):

Arbeidsgivere bruker bare 15 sekunder på hver CV, ifølge en undersøkelse blant australske HR- og ansettelsesansvarlige. Derfor er det ikke bare viktig at innholdet i CV-en er imponerende – du må også presentere innholdet på en måte som gjør leseren interessert. 


Karriererådgiveren Robin Ryan har skrevet boken «Winning Resumes», hvor han tar for seg hvordan man lager en selgende og effektiv CV. Her er fem teknikker fra boken som gjør at CV-en din vil bli lagt merke til:

 

SE VIDEO: Hvordan skrive en CV som blir lagt merke til

 

1. Fokuser på resultater

Arbeidsgivere mener at det å vise til konkrete resultater teller aller mest om man vil bli lagt merke til i bunken av CV-er. Rams opp prestasjoner og meritter du har oppnådd i tidligere stillinger. Vis innflytelsen og produktiviteten din ved å inkludere opplysninger om penger eller tid du har tjent eller spart for arbeidsgiverne dine.

 

2. Bruk stikkord

Lag en liste over stikkordene som er knyttet til din type jobb. Se gjennom stillingsannonser for å avdekke hvilke ord som brukes i sammenheng med den type stillinger, og bruk dem aktivt i setninger som beskriver tidligere arbeidserfaring. 


 

3. Tilpass CV-en til hver stilling

Arbeidsgivere vil se etter konkrete «bevis» på at du kan utføre en bestemt jobb, og de vil sannsynligvis kaste CV-er som ikke er rettet mot stillingen. Med andre ord er det lurt å ha mer enn én CV hvis du har tenkt til å søke på mer enn én type stilling. For eksempel én for når du skal søke jobb som prosjektleder, og en annen når du skal søke jobb som systemanalytiker.

 

LES OGSÅ: Sjekkliste for CV-en din

 

4. Hold det kort og konsist

Arbeidsgivere er hovedsakelig interessert i arbeidet du har gjort de siste fem til sju årene, uansett nivå. Vis til resultater og si akkurat hva ønsker, men bruk så få ord som mulig for å komme frem til poenget. Utdyping kan du gjøre på jobbintervjuet. Fjern alt som ikke relevant eller nyttig for den aktuelle jobben.

 

5. Bruk handlingsverb

Start hver setning med beskrivende handlingsverb, som for eksempel «organiserte», «planla», «ledet», eller «etablerte». Du får mer oppmerksomhet med korte, beskrivende setninger som viser hva du har gjort eller oppnådd.


 

Et ekstra tips helt til slutt: les korrektur! En siste gjennomlesning før du sender av gårde CV-en kan faktisk være avgjørende. Stavefeil og skrivefeil i søknad og CV er arbeidsgiveres største irritasjon.

 

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger