(KarriereStart.no): 

Når du skal søke jobb er det viktig å skille seg ut i søkermengden. Én ting som vil øke sjansen for at arbeidsgiver legger merke til deg, er å ha en CV som er spesielt tilpasset den stillingen du søker på. 

- Det er viktig å sette seg inn i mottakerens hode. Hva er det han er på jakt etter? Er det en spesiell stilling eller er det en generell henvendelse, og prøve å skreddersy det så mye som mulig til de forventningene eller kravene man tror mottakeren har, sier Per-André Marum, som er hodejeger i Panamera IMD International Serach Group. 
 

 

Viktig å vise eksempler 

Hodejegerens råd er å se nøye på stillingsannonsen for å finne svar på hva mottakeren er på jakt etter. 

- Det står kanskje at man ser etter kreativitet, og da er det viktig å vise eksempler på at man er kreativ. Istedenfor å skrive at «jeg er kreativ», som er en påstand, kan du gi et godt eksempel på det. Det er mye mer troverdig, forteller hodejegeren. 

 

Typiske feil 

Ifølge Marum har mange jobbsøkere altfor generelle CV-er. Andre tar med for mye irrelevant informasjon som gjør at arbeidsgiver mister interessen. 

- Hvis man tenker på seg selv som en merkevare og finner ut hva det er som gjør at du har noe unikt å tilby, blir det veldig mye bedre, oppfordrer han. 

Marum mener man godt kan by på seg selv i CV-en, så lenge man ikke blir altfor omtrentlig og skriver for langt. 

- Det er mye bedre å ha noen bullet points for eksempel, som gjør at det er lett å lese CV-en, enn at man må lese veldig mye tekst. Du må huske på at den som skal sitte å lese kanskje har hundre CV-er foran seg, og du har kanskje ikke mer enn 10-15 sekunder til å skape et så godt inntrykk at han har lyst til å lese akkurat din CV, forteller Marum. 

 

Vær tydelig på hva du har oppnådd 

Hodejegeren minner om at du ikke kan forvente at arbeidsgiver skal kjenne til bedriftene du tidligere har vært ansatt i. Fortell derfor gjerne om antall ansatte og hvor mye dere omsatte for. 

Vær også tydelig på hvilke resultater du oppnådde i disse ansettelsesforholdene. 

- Det gir et bevis på at du har gjort en god jobb, sier Marum. 

 

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger