(StudentTorget.no):

Hele 61,2 prosent av medlemmene i Nito, fagorganisasjonen for ingeniører og teknologer, oppgir at de har mulighet for ta få formell og relevant etter- og videreutdanning gjennom arbeidsgiver. Men det er bare 59 prosent av disse som velger å benytte seg av tilbudet. Dette kommer frem av en undersøkelse som Nito gjennomførte blant sine medlemmer høsten 2016.

 

– Denne undersøkelsen viser at mange ikke tar den etter- og videreutdanningen som de sannsynligvis bør ta. To av fem får ikke den videreutdanningen de mener er nødvendig, sier Anne-Lise Mala Fredriksen, advokat i Nito, til Finansavisen.

 

Hovedårsaken til at arbeidstagere ikke får den for- og etterutdanning de trenger, er at virksomhetene de jobber for har dårlig økonomi, i følge Fredriksen. Hun legger også til at flere av de spurte oppgir at det ikke har tid til å gjennomføre videreutdanning.

 

Dersom arbeidstagere ikke har den kompetansen som jobben krever, kan de fort oppleve at de blir utdatert, skriver Finansavisen.

 

For å sikre mulighet for videreutdannelse, anbefaler Nito at arbeidstagere sørger for at dette tas med i arbeidskontrakten når man blir ansatt.


 

– Når det står i kontrakten gir det den ansatte en rett til å kreve oppfyllelse etter avtale. Vår erfaring er at det ikke er så vanlig med konkrete avtaler, men at det er langt mer vanlig at virksomheter har en eller annen form for kompetanseutviklingspolicy. Arbeidstager bør sette seg inn i denne før de underskriver ansettelseskontrakten, sier Fredriksen til Finansavisen.

 

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger