(KarriereStart.no):

Det er mye å huske på når man er i oppstartsfasen som næringsdrivende. Det kan det være vanskelig å forholde seg til ulike ordninger og finne fram til navn som er både ledig og tillatt. Du skal kanskje registrere både domenenavn, foretaksnavn og varemerkebeskyttelse. Hvordan gjør man dette? Og hva bør man gjøre først?

 

For å hjelpe nyetablerere og gründere med disse tingene i startfasen, har Brønnøysundregistrene gått sammen med Patentstyret og Norid om å lage tjenesten Navnesøk.

 

Navnesøk vil hjelpe deg i å gjøre alt i riktig rekkefølge og begrense navnekonflikter og navnesnapping. Målet med løsningen er å effektivisere navnesøk-prosessen og samtidig vise de ulike relevante registreringsmulighetene ved oppstart.

 

– Denne tjenesten viser at samarbeid i det offentlige er viktig for å gjøre det enklere for gründerne. Vi trenger enda flere dyktige gründere som starter nye og lønnsomme bedrifter og da må vi lage enkle tjenester som dette, sier næringsminister Monica Mæland.

 

Samarbeidet om å utvikle tjenesten startet for rundt ett år siden og er et felles initiativ, etter ønske fra Næringslivets hovedorganisasjon (NHO) og Nærings- og fiskeridepartementet (NFD).


 

– Norid, Patentstyret og Brønnøysundregistrene har på hver sin måte viktige oppgaver for å ivareta næringslivets immaterielle verdier. Og vi er svært opptatte av å hjelpe nyetablerere med å få en god start, sier kommunikasjonsdirektør i Brønnøysundregistrene, Mette Siri Brønmo.

 

Tjenesten finner du på navnesok.no.

 

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger