(KarriereStart.no):

54 gründere fra hele landet har søkt om å bli Female Entrepreneur 2017, som i år er rettet mot teknologi. Prisen er et samarbeid mellom Nærings- og fiskeridepartmentet og Innovasjon Norge.

 

– Prisen, som deles ut på kvinnedagen den 8. mars, skal hedre kvinnelige entreprenører som satser på tech, tenker globalt, og er gode rollemodeller. Det er alle de tre finalistene gode eksempler på, sier Pål T. Næss, direktør for gründere og oppstartbedrifter i Innovasjon Norge.

 

Felles for årets finalister er at de har utviklet teknologiske løsninger som svarer på et markeds- eller samfunnsbehov.

 

– Dette er gründere som kan skape nye arbeidsplasser, konkurrere internasjonalt, og gjøre Norge bedre rustet til å møte den teknologiske revolusjonen vi står ovenfor, sier Næss.

 

SE VIDEO: Rugekasse for tech-selskaper med internasjonale ambisjoner

 

Dette er finalistene

Bubbly Group AS ble startet i Oslo av Marianne Haugland Hindsgaul (53), og er en ”internet-of-things”-plattform som gjør det mulig for butikker som Elkjøp å hente inn sanntidsdata og tilbakemeldinger fra kunder i butikken. Tilbakemeldingene gir verdifull kundeinformasjon som kan bidra til og øke sjansene for et salg.


Fakta om Female Entrepreneur:
  • Prisen deles ut for 8. gang i 2017, og for første gang i Trondheim.
  • Prisen het tidligere Årets gründerkvinne.
  • For å søke må bedriften representere en nyskapende forretningsidé eller verdikjede med internasjonalt vekstpotensial.
  • For å vinne skal gründeren kunne vise til høy gjennomføringsevne, ambisjoner og være en rollemodell som evner å inspirere flere kvinner til å satse på teknologiske vekstbedrifter.
  • Årets hovedjury består av Katinka Greve Leiner, Direktør FERD Sosiale Entreprenører, Shazad Rana, gründer og teknologidirektør i Microsoft, Heidi Austlid, administrerende direktør i IKT-Norge, og Pål T. Næss, direktør for gründer og oppstartbedrifter i Innovasjon Norge.

 

Siv Hilde Houmb (43) har startet Secure-NOK AS, en programvare som oppdager og forhindrer cyberangrep på kritisk infrastruktur. Den spesiallagede løsningen kan brukes til å beskytte kontrollsystemer i f.eks olje og gass- eller kraftindustrien. Bedriften har i dag kontor i Hamar og i Houston.

 

Nuria Espallargas (37) brukte sin bakgrunn som kjemiker da hun oppfant en metode som omdanner et av verdens hardeste materialer til et pulver som kan brukes til å legge slitesterkt, lettere og mer miljøvennlig belegg på overflater, blant annet i maskineri som brukes i flyindustrien. Seram Coatings AS holder til i Trondheim.

 

LES OGSÅ: Slik danner du et enkeltmannsforetak


Kjemper om 500.000 kroner

Prisen skal for første gang deles ut i Trondheim på kvinnedagen 8. mars. Utdelingen er en del av det offisielle programmet på Technoport Conference, Norges største innovasjonskonferanse for gründere, næringslivsledere, investorer, studenter og drømmere.


 

Vinneren mottar 500.000 kroner som blir utbetalt direkte til bedriften, og som skal brukes til videreutvikling av selskapet. Hun får også en profesjonell mentor eller akseleratorprogram, avhengig av hva som er best egnet for selskapet.

 

Den 7. mars skal Innovasjon Norge og UN Women også holde et arrangement i Trondheim som løfter frem kvinner og entreprenørskap i et globalt perspektiv.

 

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger