(KarriereStart.no):

For fjerde år på rad har Gule Sider kåret Norges beste firmanavn. Blant over 300 nominerte firmanavn og 20 delfinalister har folket stemt frem sine favoritter til kåringen. Det har vært rekordstor interesse for årets kåring med over 13 000 stemmer på www.bestefirmanavn.no, noe som er en dobling fra fjoråret.

 

Hair é vi er firmanavnet som gikk helt til topps i år. Innehaver Trude Muri mottok i dag prisen, sammen med sine fem medarbeidere i sine lokaler i Florø.

 

– Dette er utrolig gøy. Det er jo en kåring som dekker landet så jeg er ydmyk og veldig glad for prisen. Det som gjør det ekstra gøy å komme helt til topps er det store engasjementet vi har opplevd underveis i konkurransen blant kunder og bekjente. Tusen takk til alle som stemte på oss - det er vi veldig takknemlige for, sier Muri.

 

Vil løfte frem de små, lokale bedriftene

Bakgrunnen for kåringen er å løfte frem små- og mellomstore bedrifter som får lokalsamfunn til å blomstre over hele landet.

 

– Det er kjempegøy å se det store lokale engasjementet i denne kåringen, sier Renate Morken, kommunikasjonssjef for Gule Sider.  – Vi ser masse kreative firmanavn blant mindre bedrifter over hele landet, og stor entusiasme blant befolkningen om å løfte frem sitt lokale næringsliv.


 

Et godt firmanavn er god markedsføring

Juryformann i kåringen er Merethe Nyvold Johannessen i det nordiske kreative byrået Patchwork.

 

- Vi har vært på leting etter et kreativt firmanavn som forteller noe hva bedriften leverer, og som samtidig gir positive assosiasjoner som gjør at det er et firmanavn man lett husker. På den måten vil firmanavnet fungere som god markedsføring for den bedriften det representerer, sier hun.

 

 

De 10 firmanavnene som var med i årets finalerunde:

Kåre på kaia Café - Sjøvegan, Troms

Tana Musikk & Maskin Dansemusikk og gravearbeid - Tana, Finnmark

Hair e vi Frisør - Florø, Sogn og Fjordane

Lugumstugu Blomster/Interiør/Klær - Vågå, Oppland

Smør og kjærlighet Café - Vardø, Finnmark

Bare rør AS Rørlegger - Skien, Telemark

Veldig sulten Catering - Kråkerøy, Østfold

Han med traktoren AS Gravearbeid/Brøyting/Transport - Kristiansand, Aust-Agder


Sans & Samling Café/Kunstgalleri - Leknes, Nordland

Siste stikk Tattoo og piercing - Kristiansund, Møre og Romsdal

 

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger