(KarriereStart.no):

Ifølge Proffice’ arbeidsmarkedsanalyse kan en landsdekkende undersøkelse vise at kun syv prosent kunne svare at de hadde gjort rett valg i alle sine ansettelser. 57 prosent av alle bedriftsrepresentanter som ble intervjuet svarte at en av ti ansettelser i bedriften var feilansettelser. 25 prosent svarte at de har gjort to av ti feilansettelser.

 

I følge rapporten svarte over halvparten at de mener det sosiale miljøet er skadelidende på grunn av dette. 


Likevel, når denne feilen først er gjort, er det mange ledere som kvier seg for å gjøre noe med det, skriver DN.no.


Toppleder i fjorårets Gaselle-bedrift Skye Consulting, Lars Torp kan fortelle avisen at han kjenner seg igjen.

 

– En av ti er feilansettelser. De fleste finner ut av det og slutter selv, mens rettsapparatet må løse resten av tilfellene. Etter 25 år i bransjen har dette kun skjedd i ett tilfelle.

 

LES OGSÅ: Dette må ledere gjøre for å holde på de beste ansatte

 

Det skal mye til å kunne avskjedige noen på bakgrunn av dårlig prestasjoner på jobb, og økonomisk sett vil det ifølge arbeidsrettsadvokat Hans Jørgen Bender også lønne seg økonomisk å heller jobbe med å få arbeidsforholdet til å fungere.


 

– Hvis det ikke er mulig å si opp, så må det lages krav. Hvis de ikke oppfylles, så må det få konsekvenser, sier han til DN.no.

 

Sammen med arbeidsrettsadvokat Camilla Selman, opplever han ofte at arbeidsgiver gjerne har lite å vise til når saken skal forhandles.

 

– Skal saken få en lykkelig utgang for arbeidsgiver, er det ikke bare snakk om å ta den vanskelige samtalen, men det må også kunne dokumenteres. Enten saken skal opp i retten eller den kommer opp gjennom forhandlinger, så må arbeidsgiveren helst kunne vise at de har tatt opp problemene, sier Selman.

 

Ifølge Proffice rapport svarer fire av ti av de spurte i undersøkelsen at en feilansettelse koster mellom 250.000 og 500.000 kroner, mens to av ti mener det koster over 500.000 kroner. I Oslo er tallet enda høyere.

 

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger