(KarriereStart.no):

Begynner det å gå litt trått på jobb, verker det i ryggen, eller klarer du ikke lengre å konsentrere deg om arbeidsoppgavene? Kanskje du burde ta deg en spasertur ute i frisk luft? 

 

Ny forskning viser nemlig at en halvtimes spasertur fem ganger i uken kan gjøre underverker for både humøret og stressnivået ditt.

 

– Humørendringer kan bedre produktiviteten, og så er det jo viktig for den enkelte, sier Cecilie Thøgersen-Ntoumani, professor ved Curtin University i Australia til forskning.no.

 

Thørgersen-Ntoumani har studert 56 ansatte ved hennes tidligere arbeidsplass, University of Birmingham. Deltakerne i studiet hadde stillesittende arbeid, og fikk beskjed om å ta seg tre spaserturer i løpet av arbeidsuka, pluss to spaserturer på en halvtime hver i løpet av helgen. Studiet varte over 10 uker, og deltakerne skulle rapportere om følelsene sine via en app, både om morgenen og ettermiddagen. Det vil si før og etter spaserturen.

 

Resultatene fra undersøkelsen viste at deltakerne ble i bedre humør og var mindre nervøse enn kontrollgruppen. Undersøkelsen er ment som en indikasjon, og Thørgersen-Ntoumani er klar på at det trengs en lengre intervensjonsstudie for å se langtidseffekten det vil ha på ansatte.


 

Anne-Marie Elbe forsker på motivasjon og idrettspsykologi ved Københavns Universitet. Hun tror at mindre stress og nervøsitet hos de ansatte vil kunne føre til mer produktivitet på arbeidsplassen.

 

– Man kan måle produktivitet og antall sykedager. Det vil være interessant for arbeidsgivere, sier Anne-Marie Elbe til forskning.no.

 

LES OGSÅ: Yrkene med flest psykiske helseplager

Kikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger