(KarriereStart.no):

Ifølge en undersøkelse utført av Mail Online, vil vi bruke cirka 4000 timer av livet vårt i dusjen. Men har du tenkt over hvordan du dusjer? Å ta seg en varm dusj er vel og bra – hvis du skal sove. Skal du derimot våkne opp, burde du skru termostaten over på kaldt.


En varm dusj vil nemlig få deg til å slappe av, og passer utmerket like før du skal legge deg. Ikke i det du skal opp om morgenen. Varmt vann, etterfulgt av kjølig luft i det du går ut av dusjen, vil nemlig ha en beroligende effekt på kroppen din, og korte ned på innsovningstiden. Men skal du få mest mulig energi ut av morgendusjen, kan det være lurt å følge rådene fra det amerikanske nettstedet Entrepreneur.com

 

90 sekunders «tortur»

Etter at du har gjort deg ferdig med dine vanlige vaskerutiner, skrur du termostaten over på det kaldeste trinnet. Og står under vannet i 30 sekunder. Føl fri for å banne og sverte høylytt hvis du føler at det hjelper.

 

Når det halve minuttet endelig er over, skrur du termostaten motsatt vei og opp til den varmeste temperaturen som du takler, uten å brenne deg. Stå under det varme vannet i 30 sekunder til.


 

Siste steg er å skru temperaturen over til iskaldt vann igjen og la deg kjøle ned i 30 sekunder. Nå burde kalddusjen føles litt mer behagelig ut, og mest sannsynlig vil du ha fått opp energien i kroppen også.

 

LES OGSÅ: Får du nok søvn?

 

Behandlingsmetode gjennom tusenvis av år

Hydroterapi som behandlingen kalles, har blitt brukt i tusenvis av år for å behandle ulike tilstander og sykdommer. Å eksponere kroppen for kalde og varme temperaturer, vil blant annet kunne bedre blodtilførselen i kroppen, redusere stress, samt ha en oppkvikkende effekt. Isbading og sauna er begge populære former for hydroterapi, og vanlig blant idrettsutøvere og en viktig tradisjon i Finland.

 

Selv om tanken på å ta en kalddusj kan gjøre det vanskelig å komme seg ut av sengen om morgenen, kan du trøste deg med at denne morgenrutinen tar deg kun 90 sekunder, og vil få deg til å kvikne opp og gjøre deg klar for arbeidsdagen.

 

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger