(KarriereStart.no):

Siden den amerikanske handledagen Black Friday først ble introdusert i Norge i 2010, har kjøpelystne nordmenn flokket til kjøpesentrene for å finne billige varer og gunstige røverkjøp. I år ser ikke ut til å bli noe unntak. Analysebyrået Opinion har gjennomført en undersøkelse som bærer bud om at nordmenn kommer til å bruke minst like mye penger på årets villeste handledag, som de gjorde i fjor. I snitt kommer hver nordmann til å bruke 2 450 kroner på Black Friday.

 

– Opinions beregninger, utregnet blant de som oppgir at de skal handle på Black Friday, viser at vi i snitt kommer til å bruke 2.450 kroner på svartefredagen i år. Mange ser virkelig sitt snitt til å gjøre gode kupp til julehandelen, forteller daglig leder Carolina Appelqvist i Prisjakt.no.

 

Tar seg fri fra jobben

Undersøkelsen viser også at 360 000 nordmenn kommer til å ta seg fri fra jobb og skole for å kunne benytte dagen helt og holdent på shopping og tilbudsjakt. 4 prosent oppgir at de planlegger handletur fra klokken 16 til midnatt. Èn av 10 sitter klare ved midnatt, og skal bruke tiden frem til klokken 08 på morgenen. Syv av 10 vil oppsøke fysiske butikker for å handle, mens drøyt 40 prosent jager tilbudskjøpene på nettet.


 

– Ni prosent, som tilsvarer 360.000 av Norges befolkning over 18 år, svarer at de benytter oppspart ferie og fritid på fredag, eller tar seg fri fra skole eller jobb uten å melde fra. Mens seks prosent enda ikke hadde bestemt seg da undersøkelsen ble gjennomført. Det viser at vi er villige til å strekke oss veldig langt i jakten på de gode kjøpene, sier Carolina Appelqvist.

 

Til tross for at Black Friday bare har et par års fartstid i Norge, har handledagen i løpet av kort tid festet seg i nordmenns bevissthet. 95 prosent kjenner til Black Friday, og det viser en oppsiktsvekkende høy merkekjennskap, på linje med Coca Cola og Walt Disney.

LES OGSÅ: Slik kan du unngå helsefarlig stress på jobben

 

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger