(KarriereStart.no):

Andreas har en mangfoldig yrkesbakgrunn. Allerede i fjortenårsalderen ble han yrkesaktiv.

 

Ifølge et intervju med Nord24, har han jobbet som pølseselger, klesselger, lærer, jobbet i bakeri og stått dørvakt. Han har arbeidet i skatteetaten og styrt sjauerne i havna i Hammerfest.


I sin nye stilling vil han forvalte eiendeler for over 100 millioner kroner.

 

- Jeg har vært innom flere titalls yrker, og tenkt at jobben jeg gjør der og da er en nyttig erfaring. De ulike yrkene kombinert har gjort meg sterkere faglig, og minst like viktig, gjort meg flink med mennesker, forteller Andreas til KarriereStart.

 

26-åringen, som opprinnelig er fra Hammerfest, erstatter en av Tromsøs rikeste menn, Odd Eirik Hansen (78), og blir ny administrerende direktør i eiendomsselskapet JM Hansen Eiendom. Selve prosessen rundt ansettelsen ønsker ikke Andreas å kommentere, utover det at han i en tildigere jobbsammenheng har gjort et positivt inntrykk.


I stillingen skal han drifte, prosjektere og utvikle eiendomsselskapet. Selv sier Andreas at det juridiske begrepet daglig leder egner seg best til å beskrive hva jobben faktisk går ut på.



- Daglig leder er en tittel som kort og godt beskriver stillingen. Jeg er underlagt styrets bestemmelser og har ansvaret for den daglige driften av selskapet, forteller han.

LES OGSÅ: Byggingeniør- yrket på to minutter - hva gjør en byggingeniør?


Variasjon i jobben

Det gjenkjennelige begrepet daglig leder trekker den noe mer høytsvevende tittelen administrerende direktør ned på jorda. For arbeidsdagene Andreas forteller om innebærer ikke bare dresskledde møter og viktige samtaler – selv om det naturligvis også inngår i jobben.

 

- Ingen arbeidsdager er lik. Den tar for seg alt fra utskiftning av dørhåndtak i et eksisterende bygg til planlegging med å sette opp nybygg. I tillegg er det å skape relasjoner med kunder, forhandlere og samarbeidspartnere særdeles viktig, sier han. 

LES OGSÅ: Butikksjef - yrket på to minutter - hva gjør en butikksjef?

 

Samspill mellom utdanning og erfaring

Yrkeserfaringer og faglige prestasjoner har påvirket hverandre i en positiv retning. Den ferske administrerende direktøren, som har tatt siviløkonom med tilleggsfag i juss, mener det er en rekke kriterier som skal innfris for å prestere så godt som overhodet mulig. Personlighet, akademiske meritter og utdanning er noen viktige faktorer. 



- En god faglig base vil alltid være et godt utgangspunkt. Siviløkonomutdanningen har i mitt tilfelle sørget for å gi meg et bredt spekter av kunnskap. Men det er fremdeles viktig å understreke verdien av praktisk erfaring. Det litt slitte uttrykket «all erfaring er god erfaring» bærer et viktig budskap, sier han.

LES OGSÅ: Betongfagarbeider – Mitt første år som betongfagarbeider

Elsker å ta fatt på nye utfordringer

26-åringen har et stort konkurranseinstinkt. Ved siden av jobben konkurrerer han i løping på supermosjonistnivå, en tidskrevende fritidsaktivitet. 

 

Løpingen spiller en viktig rolle i 26-åringens liv.

- Det krever en del tid, men gir meg så mye tilbake i form av fysisk og psykisk tilstedeværelse. Fysisk aktivitet har spilt en avgjørende rolle for hvor jeg er i dag, forteller Andreas.

 

Utover jobb og trening ønsker han å prioritere sine sosiale relasjoner. Han sier heller ja enn nei, selv om behovet for søvn melder seg etter dager som suser av gårde i høyt tempo. Han mener handlingskraft er nøkkelen til å lykkes. 

 

- En oppgave løses ikke med mindre du tar tak i den, og aller helst umiddelbart. Jeg kan nok anses som utålmodig, men det sørger for at jobben blir gjort, sier Andreas.

LES OGSÅ: Vernepleier- yrket på to minutter - hva gjør en vernepleier?

 

Motiverende å gjøre det man liker

Motbør i form av tunge tak regner han som viktig for å ikke stagnere i jobben. Det er grunnen til at utfordringer er noe av det Andreas ser mest frem til i jobbsammenheng. 


- Daglig dukker det opp små og store utfordringer å gripe fatt i. Jeg anser utfordringene som svært viktig fordi de fører til kontinuerlig utvikling. Og så er det en glede for meg som er sosial å kunne møte mennesker som deler de samme interessene som meg gjennom jobb, forteller han.

 

Det er lett å bli flink til noe man virkelig liker, sier Andreas. Alle som ønsker å oppnå noe vil bli bedre av å jobbe målrettet. 

 

- Men det er viktig å skille mellom målrettet og ensidig. Oppsøk utfordringer hvor horisonten utvides, oppfordrer han.

 

Hvor er du om ti år?


- Om ti år har jeg sammen med kollegene mine tatt selskapet til nye høyder, avslutter Andreas.

  

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger