(KarriereStart.no):

Karrierepuls har besøkt ideelle og uavhengige organisasjoner i Norge for å få innblikk i deres kjerneprosjekter, hva frivillig arbeid innebærer og ildsjelenes rolle i organisasjonene. Denne uken har vi besøkt leksehjelpordningen hos Røde Kors.

 

Håvard Ellingsen er senterleder ved Oslo Røde Kors sitt ressurssenter (ORKIS). Et ressurssenter som tilbyr leksehjelp og en møteplass for ungdom på ungdomsskoletrinnet og opp til 23 år. Håvard kan fortelle at senteret har om lag 8000 besøkende i året.

 

- Og det er jo noe som vitner om at dette er noe som elevene har behov for, forteller Håvard.


Han forteller at de frivillige kommer fra alle typer bakgrunn og aldersgrupper, men at det de har til felles er at de ønsker å gjøre noe for andre i samfunnet.


- Her på leksehjelpen er det veldig mange frivillige som kommer på bakgrunn av at de har kunnskap som kan komme elevene her til gode. Og da skriver man hvilke fag man føler trygg på, og blir satt opp i en turnus hvor man er til stede en gang i uken, i en gitt tidsperiode, forklarer Håvard.I utgangspunktet kan alle bli frivillige, men den viktigste egenskapen blant de som jobber der, er at de kan skape et trygt og sosialt miljø for ungdommen.


- Det som er den viktigste egenskapen til frivillige som jobber med møteplass for ungdom, er det å være et godt medmenneske og en miljøarbeider. Man skal bidra til en god, hyggelig og trygg stemning, og man skal kunne være til stede for de ungdommene når de trenger det. Men man skal heller ikke være veldig pågående, men være flink til å bidra med sin egen sosiale kompetanse, forteller Håvard.


Astrid Fremme er utdannet sivilingeniør og har jobbet som frivillig i Røde Kors i cirka fire måneder. Hun bruker sin kunnskap innenfor digitale verktøy, til å hjelpe ungdommer med spørsmål de lurer på via den nye nettsiden til Røde Kors.

LES OGSÅ: Hvordan jobbe som prosjektleder / PMO – Få et innblikk i arbeidshverdagen- Det er en nettside, hvor vi hjelper ungdommer fra ungdomsskolen og videregående med videohjelp og skriftlige spørsmål som de kan nå oss på. Jeg synes det er et kjempefint tilbud, fordi det ikke er alle som har like muligheter til å gjøre det bra på skolen. Så vi kan tilby litt ekstra hjelp med leksene, for de som ikke nødvendigvis har det, forklarer hun.

 

Hun forteller at hun ville begynne som frivillig hos Røde Kors for å gi tilbake til samfunnet.


- Det er fint å kunne gi noe tilbake, fordi jeg har hele tiden hatt ganske god hjelp med mine egne lekser, og sett hvordan det påvirker resultatene mine på skolen. Så det er veldig fint å kunne gi noe tilbake, og man blir satt veldig stor pris på. Hver gang du hjelper en ungdom, er de veldig takknemlige for at du har hjulpet dem. Så det gir en veldig god følelse å jobbe her, forteller hun.

LES OGSÅ: Oppsøkende selger - yrket på to minutter - hva gjør en oppsøkende selger?

 

I videoen i toppen av saken kan du se hele reportasjen om de frivillige ved ORKIS.

 

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger