(KarriereStart.no):

 

– Jeg fikk inntrykk av at hvis jeg startet i CGI sitt talentprogram så ventet en variert arbeidsdag med en bratt læringskurve. Hittil er inntrykket mitt at talentprogrammet vil gi meg den kompetansen jeg trenger for å bli markedets beste IT-konsulent, sier Trude Jostad (24), konsulent hos CGI.

 

CGI er et internasjonalt konsern som tilbyr fremtidsrettede konsulenttjenester innen industri og IT, for kunder over hele verden. CGIs globale team består av mer enn 77.500 mennesker og er tilstede ved over hundre lokasjoner verden over (CGI).

 

I talentprogrammet hos CGI ser de etter talenter med mastergrad innen teknologi og forretningsutvikling, og med drivkraft og lidenskap. Målet med CGI sitt talentprogram er å utvikle markedets beste IT- og Management-konsulenter. I løpet av deres treårige talentprogram videreutdanner og trener de nyutdannede konsulenter kontinuerlig i nye teknologier, konsulent- og prosjektarbeid, samt generell forretningsvirksomhet.

 

Talentprogrammet er inndelt i to ulike løp: Tech og Biz. Tech Talent er for deg som elsker å løse krevende utfordringer ved hjelp av programmering. Biz Talent er for deg som brenner for innovasjon, brukeropplevelse og digital transformasjon. Selv om hvert løp fokuserer på sine fagområder vil du bli godt kjent med det andre løpet og dets fagområder.


 

Samtidig som talentprogrammet inneholder mye faglig er det også et stort fokus på teambuilding og sosiale arrangementer. Hver uke arrangeres det sosiale aktiviteter som Cage Ball, spillkvelder, yoga, klatring, fagkvelder, LAN, fjellturer, hackathon med mer.

 

LES MER: Mathilde er praktikant i Norconsult

 

Utdannet sivilingeniør i datateknologi

Trude er utdannet sivilingeniør innen datateknologi, ved NTNU i Trondheim.

 

– Jeg valgte denne studieretningen på grunn av alle mulighetene du får med programmering, i tillegg til at det er en framtidsrettet utdanning, sier Trude.

 

Den første gangen Trude fikk høre om CGI sitt talentprogram var gjennom en bedriftspresentasjon med Abakus, linjeforeningen til data- og kommunikasjonsteknologi i Trondheim.


 

– Gjennom denne bedriftspresentasjonen fikk jeg inntrykk av at du både blir satset på og tatt godt vare på som nyutdannet konsulent i CGI, forteller hun.

 

 

 

LES OGSÅ: Lone er sommerstudent i Rambøll

 

Konkurranse om plassene på talentprogrammet

Det var en omfattende søknadsprosess for å få plass ved talentprogrammet til CGI.

 

– Søknadsprosessen var omfattende og bar preg av stor konkurranse, sier Trude.

 

Hun forteller at alle som søker seg til talentprogrammet til CGI får tilsendt en mail der de blir bedt om å gjennomføre tester som er relevante for rollen de skal ha i bedriften.

 

Rekrutteringsprosessen videre bestod av tre deler: En Assessment Day som første steg, et kodecaseintervju som andre steg og et sluttintervju som tredje steg.

 

– Personlig følte jeg at søknadsprosessen var svært omfattende, og den ble gjennomført på kort tid, forteller Trude.

 

– I tillegg følte jeg at de som intervjuet meg var veldig hyggelige, noe som gjorde at jeg satt igjen med en god følelse etter hver del av prosessen.

 

LES OGSÅ: Jan Kristian er konserntrainee i Posten

 

Introkurs med de andre konsulentene

Trude startet i jobben hos CGI den 1. august 2019. Hun er nå nettopp blitt ferdig med den hektiske og lærerike introperioden til talentprogrammet.

 

– Introperioden startet med en blåtur for å bli bedre kjent med de andre i talentprogrammet og for å forbedre våre kommunikasjons- og samarbeidsevner, sier Trude.

 

– Etter turen gjennomførte vi konsulentleveransetrening (KLT). Der utviklet vi en IoT-hub for Inventas, et innovasjons- og designselskap i CGI. Prosjektet inkluderte en salgsdemo med prismodell, forteller hun.


 

I tillegg fikk konsulentene utvikle sine personlige egenskaper ved å gjennomføre kurset «Hvordan holde en presentasjon» i løpet av introperioden.

 

LES OGSÅ: Helene er intern i NCC

 

Jobber med kunstig intelligens

Akkurat nå jobber Trude med et internt prosjekt som heter «SmartScare», som går ut på å bruke kunstig intelligens til å identifisere ulike typer fugler og skremme de vekk fra FarmLab-hagen på taket til kontorbygget til CGI.

 

– I tillegg tar jeg front-end sertifiseringer for å tilegne meg mer kunnskap innen programmering, og for å gjøre meg mer aktuell for potensielle kundeprosjekter, sier Trude.

 

Det viktigste Trude har lært så langt er hvor avgjørende tydelig og presis kommunikasjon kan være for prosjektene hun jobber med.

 

I fremtiden ønsker hun å jobbe som løsningsarkitekt.

 

– Jeg syntes det virker spennende og lærerikt å arbeide som løsningsarkitekt. Jeg har lyst å lære mer om de ulike delene av ulike systemer, avslutter hun.

 

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger