(KarriereStart.no):

Daglig leder hos Storesund Marine på Karmøy, Anders Storesund, kommenterer til NRK at prisen blir for dyr. Han har med dette måtte si opp 40 av sine 170 ansatte. Dersom ikke den nye regjeringen hadde endret permitteringsreglene ville ikke dette vært tilfellet. Resultat er at det går mot oppsigelse fremfor permittering. Flere skipsverft på Vestlandet melder om samme tilfeller.

Bransjeorganisasjonen Norsk Industri konstaterer også at det er veldig få permitteringer etter regjeringen kom med det nye forslaget.

– Det blir svaret på tiltale hvis permitteringer fortsetter med tjue dagers egenandel. Da får vi det trekket hvor arbeidsgivere blir mer kyniske. De sier opp ansatte og leier inn istedenfor, sier
direktør i Norsk Industri, Knut Sunde.

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger

NAV bekrefter også at ledighetstallet har steget etter nyåret.

Arbeidsdepartementet ser ikke situasjonen på samme måte. Ifølge statssekretær Kristian Dahlberg Hauge (FRP), er dette noe som må følges med over tid for å konstatere om det er en vedvarende trend, eller bare midlertidig sesongvariasjon.


Han påpeker imidlertid at de skal følge situasjonen nøye, og det vil bli gjort eventuelle endringer om det viser seg å være nødvendig.

LES OGSÅ: Her blir det flest nyansettelser våren 2014